Akrilinė ar plieninė vonia – kurią pasirinkti?

Administratorius/ April 23, 2016/ Vonia

Mums reikia naujos vonios – žodžiai, kuriuos ištariate rečiau nei kartą per keletą metų. Kartais tokių žodžių reikia laukti ir ne vieną dešimtmetį, todėl nutarus, jog naujos vonios iš tikrųjų reikia, taip pat derėtų pasirūpinti, jog ji būtų kokybiška ir greitai jos pakeisti nesinorėtų. Rūšių ir tipų yra pačių įvairiausių, tačiau vienos populiariausių rinkoje – akrilinės ir plieninės vonios. Vis dėl to, vonia tik viena, o pasirinkimai du, tad kuris iš jų labiau vertas dėmesio?

Viskas priklauso tik nuo Jūsų požiūrio ir poreikių. Jeigu turite augintinių ir dažnai juos prausiate vonioje, turėtumėte rinktis plieninę vonią, kuri yra kur kas atsparesnė braižymui, smūgiams ir trynimui. Atsparesnė tokia vonia ir svoriui, todėl patiks tiems, kurie mėgsta prisileisti daug vandens ir tuo pačiu tiks tiems, kurių svarstyklės rodo pakankamai didelį svorį.

Ieškote įdomesnių dizaino sprendimų? Tikriausiai pirmiausiai akis užklius už akrilinių vonių – kadangi pati medžiaga yra labai lanksti, vonios stebina įvairiomis formomis ir dydžiais. Paviršius gal ir nebus toks patvarus kaip plieninės vonios, tačiau nudžiugins paviršių įvairovė ir paprasta priežiūra.

Lengvai prižiūrėti pavyktų ir plieninę vonią, kurią galima šveisti naudojant paprastus skystus valiklius. Plieninė vonia atspari įvairioms rūgštis ir netgi ultravioletiniams spinduliams, todėl savo spalvos gali taip niekada ir nepakeisti – neteks galvoti, kaip išspręsti papilkėjusios ar pageltusios vonios problemą.

Tuo tarpu akrilinių vonių ilgaamžiškumą labiausiai lemia medžiagos storumas – kuo jos daugiau, tuo ilgiau tokia vonia galėsite džiaugtis savo namuose. Vis dėl to, nors akrilinės vonios nėra priskiriamos prie ilgiausiai tarnaujančių, jos taip pat turi savų privalumų – juk dizainas ir patogumas taip pat argumentai renkantis bet kokį vonios įrenginį. O sau reikėtų užduoti klausimą, kurie argumentai renkantis vonią yra svarbiausi Jums – tuomet visos paieškos taps kur kas paprastesnės.

Share this Post