Patarimai planuojantiems virtuvės baldų ir buitinės technikos išdėstymą

Administratorius/ September 25, 2019/ Buitinė technika, Virtuvė

Susiprojektuoti virtuvę gali būti kur kas sudėtingesnis darbas nei galėjote pagalvoti. Dažnam atrodo, kad virtuvėje svarbiausia patogiai išdėstyti visus buitinės technikos elementus, kad jie puikiai veiktų ir visada būtų ranka. Tačiau tai nėra visiškai tiesa, kadangi ir virtuvės baldai bei įvairios mažos smulkmenos yra labai svarbios planuojantiems patogią erdvę maisto gaminimui.

Suprantama, kad jeigu iki šiol neteko planuoti virtuvės erdvės – gali kilti labai daug klausimų. Būtent šis straipsnis ir yra parašytas tam, kad būtų galima kur kas paprasčiau ir greičiau susikomplektuoti smulkmenas, juolab, kad būtų galima paprasčiau apsispręsti – koks virtuvės planas Jums labiausiai tinka.

Pirmiausia labai rekomenduojame galvoje nusipiešti planą. Dar geriau – ant popieriaus bei naudojant tam tikras kompiuterines programas. Žinoma, baldų dėliojimo bei ieškojimo metu smulkmenos gali keistis, tačiau siūlome bandyti susikurti paną, kurio laikantis judėsite tikslo link.

Lygiai taip pat pirmiausia siūlome komplektuoti didelius baldus ir tik paskui aplink juos – mažas smulkmenas. Dažniausiai šio tipo komplektavimas būna kur kas greitesnis ir sėkmingesnis, juolab, kur kas paprasčiau pavyksta pakeisti smulkmenas, jeigu matant gyvai, atrodo, kad viskas ne taip, kaip norėjote.

Taip pat pirmiausia pieš baldus reikia komplektuoti buitinę techniką. Kad ir kokie yra svarbūs baldai, tačiau elektronikos prietaisai yra svarbesni, kadangi be jų nepavyks pagaminti maisto. Taigi, kai jau jie vienoje – galima tvarkyti ir baldus. Galiausiai, visus baldus siūlome dekoruoti mažais virtuviniais akcentais, kurie suteiks visumai daugiau jaukumo ir tuo pačiu paskatins šioje erdvėje praleisti kuo daugiau laiko.

Planuojant smulkmenas svarbiausia yra neskubėti, kadangi tikėtina, jog kartą baigus projektuoti virtuvės erdvę paprasčiausiai nebesinorės  keisti jokių detalių. Dažniausiai keičiami tik baldai, tačiau projektas yra paliekamas. Tai rodo, kad pati pradžia – labai svarbi.

Share this Post