Oro kompresoriai

Administratorius/ March 24, 2015/ Žemės ūkio technika

Oras – tai skirtingų dujų mišinys, iš kurio sudarytas mūsų planetą supantis atmosferos sluoksnis. Tai vienas iš svarbiausių gyvenimo komponentų. Tačiau oras reikalingas ne tik žmogaus ir gyvūno organizmo gyvybingumui palaikyti ar augalų fotosintezės procesui skatinti. Šis cheminis darinys reikalingas kasdieniame, buitiniame gyvenime. Pavyzdžiui: namų vėdinimui naudojami oro kondicionieriai ar ventiliatoriai, dviračių ar kitos transporto priemonės padangoms, kurios užpildomos oru, kamuoliams, čiužiniams pripūsti reikalingas oras, dulkių, lengvai pakeliamų nešvarumų ar medžių lapų šalinimui (nupūtimas) taip pat naudojamas šis dujų mišinys. Pastariesiems procesams (pripūtimui ir nupūtimui) ne retai naudojamas suspausto oro įrenginys – oro kompresorius, kuris šias buitines užduotis atlieka greitai ir kokybiškai.

Oro kompresoriai yra pakankamai dideli ir sunkūs prietaisai, kurie generuoja oro srovę. Prie jo pritaisyta žarnelė padeda nukreipti šį dujų mišinį norima linkme. Tokie standartiniai oro kompresoriai dažniausiai naudojami namų ūkiuose, vietinės reikšmės poreikiams tenkinti, skirti paprastiems naudotojams.

Oro kompresoriai gali būti stūmokliniai, sraigtiniai, suspausto oro ir mobilūs. Taip pat jie skirstomi į tiesioginės arba diržinės pavarų kompresorius. Tiesioginės pavaros oro kompresoriai – pusiau profesionalūs. Jie tinkami tiek pramoninės veiklos tiek buitiniam naudojimui Nenutrūkstamam, didelės apkrovos reikalaujančiam darbui naudojami diržinės pavaros kompresoriai. Dažniausiai tokius įrenginius renkasi autoservisai, statybos ar pakavimo darbais užsiimančios įmonės. Kitaip tariant tai komercinio tipo, rangovams skirti kompresoriai.

Profesionaliose bendrovėse ar net namų ūkio buityje naudojami oro kompresoriai gali pagelbėti, palengvinti darbą. Atidžiau pažiūrėjus galima pamatyti, kad šis prietaisas yra labai paprastas įrenginys, kuris ne retai gali būti panaudojamas kasdieninėje veikloje.

Share this Post