Kaip pasirinkti traktorių?

Administratorius/ April 23, 2016/ Žemės ūkio technika

Traktoriai – plačiai žemės ūkyje naudojama technika, kuri reikalauja nemažai pradinių investicijų, todėl svarbu, jog įsigijus šį įrenginį, vėliau netektų gailėtis ir ieškoti alternatyvų. Rinkoje šiuo metu galima įvairių variantų – traktorius gali turėti ratus arba vikšrus, prie jo tvirtinasi ir papildoma įranga. Išsirinkti labiausiai poreikius atitinkantį įrenginį gali būti sudėtinga, tačiau nesklandumų padės išvengti išankstinis pasirengimas ir pagrindinių aspektų įvertinimas.

Pirmiausia reikėtų tiksliai žinoti, kokiems tikslams bus naudojamas traktorius. Priklausomai nuo savo specifikos, jis gali pavirsti vilkiku, krautuvu ar transporteriu – logiška, jog kiekvienu atveju skirsis ir svarbiausios įrenginio charakteristikos. Galima ieškoti optimaliausio varianto, kuris tenkintų visus kriterijus, tačiau lengviau išsirinksite, jeigu tiksliai apsibrėšite, ko Jums reikės. Daug įtakos turi ir dirva, kurioje bus dirbama su traktoriumi – vietovės specifika, padargų dydis yra vieni pagrindinių aspektų, kurie padės nuspręsti, kokio galingumo įrenginys Jums yra reikalingas.

Ratiniai traktoriai yra mėgstami dėl savo universalumo ir greičio, tuo tarpu vikšriniai naudojami tuomet, kai reikalingas geras sukibimas su gruntu – kai nuspręsite, kuris variantas labiausiai tinkamas Jums, bus galima kalbėti ir apie patogumą.

Kiekvienas žemės ūkio srityje dirbantis asmuo galėtų pavirtinti, jog komfortas darbo vietoje būtinas ne tik dirbant ofise, todėl renkantis traktorių, svarbu atkreipti dėmesį ir į šį aspektą. Geras matomumas suteikia galimybę greitai sureaguoti į netikėtai pakitusias sąlygas, o patogus traktoriaus valdymas užtikrina papildomą saugumo jausmą ir leidžia susikoncentruoti į darbo atlikimą. Valdant traktorių svarbu išlaikyti budrumą ir nepervargti, todėl kuo paprastesnės bus technologijos, tuo didesnė tikimybė pasiekti maksimalių rezultatų.

Maksimalių rezultatų padės pasiekti ir aukščiau įvardinti kriterijai bei ilgametė patirtis ir žemės ūkio išmanymas – įsigijus tinkamą traktorių, dar reikės surasti ir operatorių, kuriam šį pirkinį galėsite patikėti ramia širdimi.

Share this Post