Vonia ar dušo kabina?

Administratorius/ April 23, 2016/ Vonia

Renovacija namuose visada kelia malonų jaudulį ir laukimą – juk pagaliau viskas atrodys taip, kaip visada svajojote! Kol svajonės neįgauna realaus pavidalo, daugelį dalykų įsivaizduoti kur kas paprasčiau, tačiau kai reikia rinktis vieną iš dviejų, prasideda dilemos ir pliusų bei minusų vakarėliai.

Restauruojant vonios kambarį, ramiai miegoti neleidžiančiu klausimu dažniausiai tampa pasirinkimas tarp vonios ir dušo kabinos. Jeigu nepavyksta turėti jų abiejų, tikrai yra apie ką pagalvoti – juk šiuo įrenginiu naudojamės kiekvieną dieną, todėl norisi, kad būtų ir patogu, ir ekonomiška, ir be abejonės, gražu.

Tikslaus atsakymo, kuris variantas geresnis tikrai nėra ir negalėtų būti – viskas priklauso nuo poreikių, o labiausiai nuo vonios kambario dydžio. Kad ir kaip svajotumėte apie didžiulę vonią, kurioje galėtumėte atsipalaiduoti po sunkios dienos, į labai mažą vonios kambarį jos įtalpinti nepavyks. Gal ir pasisektų įsirengti mažesnį variantą, iš vonios kambario pašalinant kitą įrangą, tačiau ar tai yra tikrai tai, apie ką svajojote – čia jau kitas klausimas.

Tuo tarpu jeigu vonios kambarys yra pakankamai didelis, jame lengvai pastatysite norimos formos vonią, o uždėjus specialias užuolaidas, ja galėsite naudotis ir kaip dušo kabina. Universalumas ir paprastesnė priežiūra – būtent tokius privalumus galėtumėte pažymėti šalia vonios charakteristikų. Vonią dažniausiai renkasi tie, kurie turi laiko joje maudytis arba tie, kurie joje maudo kitus – dažniausiai tai būna jaunos šeimos, kurios jau turi atžalas arba dar tik svarsto apie šeimos pagausėjimą.

Ekonomiškesnis variantas visuomet bus dušo kabina, kadangi maudantis joje, galima sunaudoti beveik dvigubai mažiau vandens nei naudojantis vonia. Dušą dažniausiai renkasi tie, kurie visur lekia ir skuba – kam ta vonia, jeigu nėra kada ja pasimėgauti.

Tik tiksliai žinant, ko reikia ir ko norisi, visos paieškos tampa kur kas paprastesnės. Vonios ir dušo kabinų skirtumai – aiškūs, tad belieka išsiaiškinti, ko reikia būtent Jums.

Share this Post