Ką reikia žinoti renkantis vandens siurblį

Administratorius/ March 28, 2017/ Žemės ūkio technika

Vandens siurbliai yra plačiai ūkyje ir buityje naudojamas įrenginys. Jau senovės graikai ir romėnai siekė atrasti būdą pumpuoti vandenį iš žemės ir šiandien šis procesas vyksta daug paprasčiau. Galime bet kuriuo metu mėgautis tiek geriamuoju, tiek ūkiui skirtu vandeniu. Nevaržomai laistome gėlynus, gaminame maistą, prausiamės ir t.t.

Taigi vandens siurblys smarkiai palengvina buitį ir gyvenimą o kartais net darbą visiems žmonėms. Tačiau vandens siurbliai, žinoma, reikalingi ne kiekvienam. Miesto gyventojui, gyvenančiam bute, tikrai nebūtinas vandens siurblys, nebent tuo atveju, jeigu žmogui priklauso sodyba, kurioje vasarą tenka laistyti lysves daržovių ir kitų gėrybių. Tad ką verta žinoti renkantis vandens siurblį?
-Vandens siurbliai skirstomi į buitinius ir pramoninius. Pramoniniai siurbliai naudojami žemės ūkyje ar pramonės šakose, fabrikuose, kur reikia tiekti itin didelius kiekius vandens. Čia gali būti priskirti cirkuliaciniai ar drenažiniai siurbliai.

-Buitiniai vandens siurbliai gali būti vandens kėlimo – panardinami ir paviršiniai.
-Paviršinius siurblius renkasi tie, kuriems vanduo gali būti reikalingas ne tik vartojimui, bet ir norint padidinti vandens spaudimą sistemoje arba tuo atveju, jei reikėtų gesinti gaisrą.
-Rinkdamiesi vandens siurblį turite atkreipti dėmesį į tai, iš kokio gylio gręžinio bus siurbiamas vanduo, kiek dažnai ir gausiai bus reikalinga vandens srovė ir pan. Tai lems, kokio galingumo siurblį reikės įsigyti.

-Itin galingi siurbliai skleidžia didesnį garsą, todėl jeigu siurblys jums reikalingas namuose, be abejo jam turite rasti vietą, kuri gerai izoliuotų garsą ir leistų naktimis miegoti namo gyventojams.
-Garso prasme geriausi panardinami siurbliai – jie atsparūs vandens poveikiui, todėl ilgai nesurūdys , o būdami po vandeniu skleis nežymų garsą.
Taigi, rinkdamiesi siurblį, turėkite omeny jo galingumą, šulinio gylį ir jo naudojimo paskirtį.

Share this Post