Kosmetinė kieto kuro katilų priežiūra – prailgins jūsų įsigyto katilo ilgaamžiškumą

Administratorius/ March 28, 2017/ Buitinė technika

Kieto kuro katilas yra neišvengiamas namų buityje. Jo pagalba galima išgauti norimą temperatūrą namuose bet kuriuo metų laiku. Tačiau vien įsigyti ir tinkamoje vietoje pastatyti kieto kuro katilą tikrai neužtenka. Norint jog naujas ir dar mažai naudotas katilas išlaikytų puikią buklę daugiau nei dešimt, dvidešimt ar dar daugiau metų, būtina jį prižiūrėti bei valyti bent jau kartą per metus. Be to, kosmetinė kieto kuro katilų priežiūra užtikrina geresnį bei greitesnį katilų veikimą.

Pradedant nuo pačio pagrindinio dalyko, visų pirma, svarbu išsirinkti patį katilą, o tik tada rūpintis jo valymu. Tam, kad katilas tarnautų tikrai ilgai bei suteiktų daugiau pliusų nei minusų, svarbu rinktis kokybišką ir patvarų katilą. Suprantama, akcijos mus dažnai suvilioja, tačiau ar nebus taip, kad vėliau teks gailėtis dėl kelių sutaupytų eurų? O taip nutinka tikrai dažnai. Taip pat, kaip ir pats katilas, jo kūrenimo būdas bei kuras, kurį pasirenkate naudoti yra labai svarbus. Neapsigaukite ir neįsigykite nukainotų malkų. Nes pirmu atveju jos gali būti nekokybiškos, kitu atveju malkos gali būti šviežiai nupjautos ir kaip suprantama drėgnos. Katilo kūrenimas drėgnomis malkomis – kelias į pražūtį. Malkos neįsiliepsnos, o ir kieto kuro katilai, kurie yra itin jautrūs drėgmei nesuteiks geriausio rezultato.
Kamino valymas
Pasirūpinus kokybišku kieto kuro katilu, jį pastačius namo rūsyje bei žinoma pasirūpinus jo šildymo būdu – malkomis, briketais ar akmens anglimis, svarbu pasirūpinti ir jo saugumu bei ilgaamžiškumu. Mediena kūrenamai Adarad, Antara ar Termodinamik kieto kuro katilai dažnai apsineša dideliu pelenų bei dervos sluoksniu. Būtent dėl šios priežasties, labai svarbu rūpintis katilo kaminu bei jį valyti ne rečiau kaip kartą per metus. Tačiau jeigu jūsų katilas yra kūrenamas kitomis medžiagomis, tokiomis kaip briketais ar akmens anglimi, jums neteks taip dažnai rūpintis katilo kamino švara. Būtent šios kūrenimo medžiagos nepalieka pjuvenų ar didelio dervos sluoksnio. Taip pat, svarbu žinoti jog kamino valymas turi būti atliekamas naudojant specialias priemones, kurios nepakenktų jo paviršiuj.

Kieto kuro katilų valymas

Nors kažkam kieto kuro katilų valymo procesas gali atrodyti labai paprastas ir netgi kasdieniškas, kiti net nežino kokia iš tiesų katilo priežiūra egzistuoja. Visų pirma, valant katilą labai svarbu pasirūpinti ir savo saugumo. Katilą valykite tik jam atvėsus. Jokiu būdu nesugalvokit liesti ar pilti cheminių priemonių ant karšto ar neseniai kūrento katilo. Kitu atveju, būsite nemaloniai nustebintas. Nusideginsite rankas ar sulauksite “staigmenų” iš dar neatvėsusio katilo. Taip pat, prieš valydami katilą atidžiai perskaitykite jo naudojimo bei valymo instrukciją. Tik įsitikinus jog katilas yra paruoštas valymui, visos jo dalys yra išimtos teisingai – pradėkite darbus. Išvalius katilą nepamirškite sudėti visas, prieš tai išimtas katilo dalis atgal į jo vidų.

Katilo durelių bei tvirtinimo elementų priežiūra

Nepamirškite atnaujinti kieto kuro katilo durelių ar kitų, jau nebeveikiančių tvirtinimo elementų. Patikrinkite katilo dureles ir vyrius. Tuo atveju, jeigu durelės neužsidaro sandariai ar praleidžia bent minimalų kiekį ugnies, jūs privalote jas keisti. Taip pat, jeigu jūsų kieto kuro katilo durelės pradėjo girgždėti – nenustebkite. Tai nutinka gana dažnai, jeigu katilas yra naudojamas ilgesnį laiko tarpą. Norėdami atsikratyti šio nemalonaus garso, tiesiog patepkite durelių vyrius trupučiu alyvos.

Kaip jau spėjote suprasti, tik tinkamai naudojami, valomi bei prižiūrimi kieto kuro katilai gali dirbti efektyviai bei padėti sugeneruoti dvigubai daugiau šilumos.

Plačiau: https://www.van2o.lt/sildymo-katilai/kieto-kuro-katilai.html

Share this Post