Sieniniai oro kondicionieriai

Administratorius/ December 17, 2013/ Sieniniai oro kondicionieriai

Atėjus vasarai dauguma žmonių savo namuose jaučiasi nepatogiai. Žliaugiantis prakaitas ir nuolatinis tingulys kankina kone kasdien. Tačiau apie oro kondicionierių susimąstome tik tuomet, kai termometro stulpelis rodo, jog namai tapo dykuma. O ar nevertėtų pradėti apie tai galvoti kiek anksčiau?

Oro kondicionieriai būna patys įvairiausi. Nuo pigiausio iki brangiausio, nuo ekonomiškiausio iki verslo klasės. Dvi pagrindinės rūšys yra sieniniai oro kondicionieriai ir mobilūs oro kondicionieriai. Renkantis kondicionierių, pirmiausia reiktų atkreipti dėmesį į patalpų dydį, taip pat į langų išdėstymą – ar jie šiaurinėj, ar pietinėj pusėj. Tačiau geriausiai įvertinti visus aspektus gali tik specialistas. Svarbu, kad jis būtų kvalifikuotas, nes netinkamai įmontavus oro kondicionierių – gali atsirasti gedimas.

Šiais laikais oro kondicionieriai geba sukurti žmogui optimaliausią oro temperatūrą. Žinoma, tai didelę įtaką daro sveikatai. Ypač dėmesį į tai turėtų atkreipti tie, kurie serga širdies bei kraujagyslių ligomis. Tinkama kambario temperatūra padeda sumažinti krūvį, tenkantį širdžiai. Tuo pačiu sumažėja ir tikimybė patirti infarktą.

Pastebima, kad patalpos temperatūra veikia ne tik sveikatą, bet ir darbo našumą. Dėl to svarbu, kad darbo vietoje oro temperatūra būtu optimali. Darbo metu patartina palaikyti 22°C temperatūrą. Temperatūrai viršijant 25 °C , darbo našumas ima mažėti. Pakilus vienu laipsniu – sumažėja net dviem procentais.

Taigi belieka susirasti kompetetingą specialistą ir išsirinkti labiausiai tinkantį oro kondicionierių. O tuo pasirūpinti vertėtų jau dabar, nelaukiant netikėtai užklupsiančios vasaros.

Share this Post