Indaplovė: ką vertėtų apie jas žinoti prieš įsigyjant

Administratorius/ September 9, 2019/ Buitinė technika, Virtuvė

Buitinė technika padeda atlikti namų ruošos darbus greičiau ir lengviau, o sutaupytą laiką skirti sau ir šeimai. Visgi, vyraujant didelei technikos pasiūlai, galima nesunkiai suklysti ir įsigyti ne tik neefektyvią, bet galbūt ir ne visai reikalingą techniką. Pavyzdžiui, vis labiau populiarėjanti indaplovė, kuri daugelį gelbsti nuo nemėgiamo kasdienio namų ruošos darbo, taip pat turi ypatumų, apie kuriuos derėtų žinoti, norint, kad ji efektyviai tarnautu ne vienerius metus.

Indaplovės klasė

Indaplovė pagal plovimą, džiovinimą, ekonomiškumą yra skirstoma į klases – nuo A iki G. Nors ir brangesnės, A+++ klasės indaplovės yra laikomos geriausiomis. Būtent į šios klasės indaploves rekomenduojama investuoti, nes jos ne tik užtikrina geriau išplautus indus, bet jos taip pat naudoja mažiau energijos nei mažesnės klasės indaplovės. Tad ši investicija ilgainiui tampa atsiperkamesnė, nes kas mėnesį mokamos sąskaitos suma yra mažesnė.

indaplovė

Indaplovės pajungimas

Išsirinkus ir įsigijus indaplovę, nereikėtų numoti ranka į jos pajungimą ir šiam darbui geriausia išsikviesti srities specialistą – santechniką. Blogai pajungus indaplovę, galimi ne tik dažni vandens nutekėjimai, bet ir kanalizacijos užsikimšimai, ar net gedimai, kurie gali sukelti rūpesčių ne tik Jums, bet ir kaimynams. Todėl pajungimui išsikvietus gerą santechniką, šis ne tik pajungs naują virtuvės pagalbininkę, bet ir pažers patarimų, kaip geriausia būtų ją prižiūrėti.

Indaplovės priežiūra

Nederėtų manyti, jog norint, kad indai būtų spindinčiai švarūs, užtenka naudoti tik tabletes indų plovimui. Reguliariai prižiūrėti ir valyti indaplove reikia ne tik norint kad ši ilgai tarnautų, bet kad ir indai išliktų švarus. Naudojant indaplovę, po plovimų joje taip pat lieka maisto likučiai, nuosėdos, kurios jeigu nebus valomos, net tik darys įtaką indų švarai, bet ir ilgainiui lems indaplovės gedimus. Tad siekiant to išvengti, patartina įsigyti ir reguliariai ją valyti specialiomis valomosiomis tabletėmis ar skysčiais.

Vanduo

Svarbu atkreipti dėmesį ir į namuose bėgantį vandenį, kuris gali būti kietas arba minkštas. Daug magnio ir kalcio turintis vanduo yra laikomas kietu, kuris nėra labai palankus čiaupams, nes palieka nuosėdas. Taip pat kuomet indaplovėje naudojamas kietas vanduo, indai po plovimo nėra tokie blizgantys. Šiai problemą spręsti galima pasirinkus indaplove su specialiu, vandenį minkštinančiu filtru, arba naudoti priemones, kurios jį minkština plovimo eigoje.

Share this Post