Kompiuterio dalys – naujos ar naudotos?

Administratorius/ April 23, 2016/ Kompiuterinė technika

Kompiuteris, kaip ir bet kuris kitas dažniau naudojamas įrenginys, reikalauja ir tam tikros priežiūros. Vis dėl to, net ir tinkamai juo rūpinantis ir prižiūrinti, laikui bėgant tenka atnaujinti tam tikras detales, taip užtikrinant stabilų ir kokybišką jo veikimą. Galima pasikliauti profesionalais, kurie greitai atnaujins Jūsų kompiuterį ir prikels jį antram gyvenimui, tačiau daugelis mėgsta visus darbus atlikti patys – tokiu atveju patiems reikės įsigyti ir atnaujinimui reikalingas dalis. Tuomet kyla klausimas, kokias, naujas ar naudotas dalis labiau verta pirkti?

Viskas priklauso nuo Jūsų poreikių ir galimybių. Naudotos kompiuterio dalys dažniausiai būna pigesnės, tačiau jų tarnavimo laikotarpis jau gali būti gerokai sutrumpėjęs ir neilgai trukus Jums dar kartą reikėtų ieškoti, kuo pakeisti neseniai atnaujintas dalis. Vis dėl to, jeigu kainos klausimas yra vienas aktualiausių, reikėtų surasti patikimus tiekėjus, kurie galės Jums pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį. Savo vardą jau užsitarnavusios įmonės siūlo patikrintas detales, todėl gali pasitaikyti atveju, jog kai kurios iš jų savo kokybe gali nustelbti ir iki šiol dar nenaudotas kompiuterio dalis.

Galintiems sau leisti daugiau, reikėtų pasidairyti ir į naujų kompiuterio dalių asortimentą – gerai paieškojus, galima surasti ganėtinai pigių variantų, kuriems bus suteikta ir tam tikra garantija. Tokiu atveju galėsite būti užtikrinti gaminio kokybe. Tuomet beliks įvertinti savo galimybes – ar patys sugebėsite pakeisti susidėvėjusią kompiuterio dalį į naują ir kokybišką? Garantija neapsaugos nuo Jūsų padarytų klaidų, todėl atlikdami restauracijos darbus patys, visuomet rizikuojate išleisti daugiau pinigų, nei planavote.

Norint priimti teisingą sprendimą, turėtumėte aiškiai žinoti, ką ir kodėl norite keisti – galbūt kompiuterio surinkimas yra tik Jūsų pomėgis ir mėgstate eksperimentuoti, o gal vis dėl to ieškote dalies, kuri paspartins kasdienius Jūsų darbus? Atsakius į šį klausimą, pasirinkti, kurias dalis naudoti, bus kur kas paprasčiau – tada beliks pasinerti į geriausio varianto paieškas.

Share this Post