Dujiniai katilai: mitas ar tiesa?

Administratorius/ May 13, 2022/ Statybų technika

Gyvename tokiame krašte,  kur vasara tęsiasi vos 3 mėnesius, tad patalpų apšildymo klausimas yra iš tiesų labai aktualus. Vienas iš pasirinkimų žmonėms, norintiems papildyti savo namus, yra dujinis katilas. Tad kviečiame sužinoti svarbiausius teiginius apie šiuos įrenginius: mitas tai ar tiesa?

Dujiniai katilai tampa vis populiaresni dėl savo paprastumo bei lengvos priežiūros

Taip, tai tiesa. Dujinis katilas – vienas iš tų įrenginių, kuriuo labai paprasta naudotis. Taigi, jei anksčiau neteko  naudotis tokiu įrenginiu, galite būti tikri – viskas pavyks lengvai iš pirmo karto. Dar daugiau, dujinis katilas leidžia atsisakyti tam tikrų, varginančių sprendimų, pavyzdžiui, malkų, kurias reikia ne tik įsigyti, bet ir tinkamai apdoroti, o tai pareikalauja daug laiko, energijos bei vietos. Be to, nėra ir pelenų, kurių valymas tampa ne pačiu maloniausiu buities darbu. Taip pat kai kurie šildymo prietaisai reikalauja reguliaraus, neretai ypač dažno valymo, pavyzdžiui, kas savaitę, na, o turintieji dujinį katilą tikrai galės išvengti šios pareigos. 

Dujiniai katilai nėra saugūs

Tai – mitas. Jei nuspręsite savo namuose turėti tokio pobūdžio įrenginį, tai galėsite jaustis visiškai saugūs dėl jo naudojimo. Svarbu akcentuoti, kad dujiniai katilai yra gaminami iš kruopščiai atrinktų žaliavų, remiantis moderniomis technologijomis, o visas gamybos procesas – ypač kruopščiai  kontroliuojamas. Taigi, galite būti tikri, kad naudotis tokiu įrenginiu yra visiškai saugu, be to, dujiniuose katiluose įdiegiami ir įvairūs saugikliai, kurie automatiškai išjungia įrenginį, jei kyla kokių nesklandumų, pavyzdžiui, susijusių su elektros tiekimu ir t.t.

Ar dujiniai katilai gali būti įsigyjami internetu?

Taip, tokio pobūdžio įrenginius galite įsigyti ir internetu. Bosch katilas ir kitų gamintojų įrenginiai – spauskite,  jei domina jų įsigijimas internetu. Svarbu akcentuoti, kad dujinių katilų įsigijimas internetu turi daug įvairių privalumų. Visų pirma, jūsų laukia didelis pasirinkimas – vos keliais kompiuterio mygtukų paspaudimais rasite didelį asortimentą, tad galite būti tikri, kad jog lengvai išsirinksite geriausiai jūsų lūkesčius atitinkantį gaminį. Taip pat bus ypač patogu lyginti kainas – būsite tikri, kad už tokio pobūdžio gaminį nepermokėsite. Na, ir, žinoma, taip pat nesunku pastebėti, kad dujinis katilas – tikai ne pats mažiausias pirkinys. Tačiau įsigijusiems internetu, tikrai neteks galvoti apie tai, kaip šį įrenginį parsigabenti – jis bus patogiai bei saugiai pristatytas jūsų nurodytu adresu. 

Dujinis katilas – pats brangiausias pasirinkimas, siekiant apšildyti namus

Mitas. Dėmesį verta atkreipti, kad tai, kiek kainuos namų apšildymas, iš tiesų priklausys nuo kitų priežasčių – patalpų ploto, individualių jūsų pageidavimų. Taigi, būtų netikslu sakyti, kad dujinis katilas – brangiausias pasirinkimas, kuomet kalbame apie namų apšildymą. Iš tiesų reikėtų labai atsakingai įvertinti savo poreikius bei kitus individualius veiksnius. 

Dujiniai katilai tarnauja labai ilgai

Tikrai taip. Jei mėgstate ilgai bei patikimai tarnauti galinčius pirkinius, tai tokio pobūdžio įrenginys – geriausias pasirinkimas. Tinkamai prižiūrimas bei naudojamas jis tarnaus ypač ilgai. 

Informacijos trūkumas neretai tampa mitų atsiradimo priežastimi, tad suklysta priimdami sprendimus. Žinodami, kur tiesa, o kur mitas, gali būti tikri, kad priimsite tik pačius teisingiausius sprendimus, susijusius su dujinių katilų įsigijimu. 

Share this Post