Kondicionierių pildymas

Administratorius/ November 9, 2016/ Auto technika, Kondicionavimas, Vėdinimo sistemos

Nors ir ne į temą, bet vis vien visiems vairuojantiems automobilius ar turintiems transporto priemonę yra svarbus kondicionieriaus pildymo klausimas. Atėjus šiltiems orams, visi skuba pasirūpinti kondicionieriumi. O verslininkai stengiasi pralobti ir įvairiuose miesto taškuose suteikia pripildymo paslaugą. Juolab, kad kondicionierių pildymo įranga nėra brangi ir į ją gali investuoti kiekvienas autoservisas. Tačiau grįžtant iš kliento pusės, tai kondicionieriaus pripildymu reiktų susirūpinti daug ankščiau nei ateina vasara.

Kiekvienam vairuotojui būtina po žiemos pasidaryti profilaktinę diagnostiką bei atlikti salono filtro keitimo darbus. Kadangi būna taip, kad po vasaros kondicionierius veikia puikiai, tačiau jau kitą vasarą jis pučia šiltą orą. Tai reiškia, kad kondicionieriaus freonas ištekėjo kažkuriuo metu ir jį reikia pripildyti arba tvarkyti pačią sistemą. Tačiau realius gedimus galima pamatyti tik atlikus diagnostiką.

Bet kondicionierius gali tiesiog sugesti ir dėl to, kad žmonės jį jungia ir žiemos metu, kuomet nori greičiau sušildyti automobilį. Tuomet sistema gali net sugesti, kadangi automobiliai turi ir kitą šildymo sistemą, kuomet šiluma ateina nuo variklio. Jeigu ji sugenda, tai remontas gali kainuoti daugiau nei kondicionieriaus tvarkymas. Tad reikia atsargiai elgtis bei tausoti automobilio gebėjimus. Jeigu atsitinka taip, kad vasarą negalite prisipildyti kondicionieriaus, o pavažiavus vieną dieną jis vėl dingsta, tuomet kreipkitės į specialistus, kurie suteikia paslaugą bei turi kondicionierių pildymo įrangą.

Paprastai kondicionierių pildymo įranga yra autoservisuose, garažuose, didmiesčiuose juos galima pamatyti prie didžiųjų prekybos centrų, kur yra didžiausiai automobilių srautas. Paprastai tai kainuoja 20 – 40 eurų, kitur šiek tiek daugiau ir kaina priklauso nuo automobilio modelio, bei kiek freono prireiks automobiliui. Tad artėjant kitam vasaros sezonui iš anksto pasirūpinkite kondicionavimo sistema, kad karštos dienos malonumai netaptų kančia vairuojant automobilį.

Share this Post