Namo vėdinimo sistema

Administratorius/ November 3, 2020/ Vėdinimo sistemos

Ar jums dabar skauda galvą ką daryti su namo vėdinimu? Neturite apie tai nė žalio supratimo ir nepasitikite informacija apie tai, kad jeigu vėdinimo sistemos namuose neįsirengsite, sienos apaugs pelėsias ir grybeliais o jūs kentėsite nuo kvėpavimo ligų priepuolių. Atsikvėpkite lengviau, nieko panašaus nenutiks. Tiesiog reikia plačiau įsigilinti į šį klausimą ir paklausti nuomonės tų kurie gyvena su vėdinimo sistema ir tų kurie tokios neturi.

Skirtingos sistemos kiekvienam pagal kišenę

Jei neišgirsite daug blogų atsiliepimų arba jie jūsų neišgasdins, jūs nvisgi norėsite savo kotedže ar bute įsirengti vėdinimą. Jūs turite pasirinkima iš dviejų: pilnavertė vėdinimo sistema arba greitai montuojama išorinė sistema. Ką tai reiškia praktiškai? Esmė slypi montavime. Jeigu namas ar butas dar neįrengtas, jūs galite rinktis normalią vėdinimo sistemą su rekuperatoriumi paslėptu po lubomis, ant aukšto ar kur nors specialioje spintoje. Prie rekuperatoriaus bus prijungti vamzdžiai kuriuos reikės išvedžioti į visus kambarius kuriuose turėti keičiamą orą. Ši vėdinimo sistema yra sudėtingesnė ir galima įrengti tik naujuse arba remontuojamose patalpose. Jei norite paprastesnės ir pigesnės vėdinimo sistemos įrengtame name, galite bandyti sumontuoti mažus rekuperatorius sienose. Problema čia ne tame, kaip padaryti apdailą po įrengimo, o kaip atvesti iki jų elektros laidus. Tai gali būti didelis iššūkis. Dėl to kiekviena situacija modeliuojama skirtingai ir negali būti lyginama tarpusavyje. 

Rekuperatorių sistemos ir virusai

Šiuo metu bene didžiausias klausimas yra apie viruso plitimą ir vyrauja nuomonė, kad vėdinimo sistemos yra pats didžiausias užkrato šaltinis. Ką apie tai turėtumėte žinoti ir kokios yra rekomendacijos? Rekuperatorių filtrai nėra skirti sulaikyti Covid virusą, bet gali valyti orą jei filtrai keičiami dažniau nei įprasta, jokiu būdu negalima siurbti ar plauti naudotų filtrų. Ypač dažnai reikia keisti išeinančio į lauką oro filtrą nes didžiausia tikimybė kad virusai kaipiasi jame. Oro keitimo greitį rekomenduojama laikyti didesniu nei vidutinis greitis. Vykdant rekuperatoriaus aptarnavimo darbus reikia dėvėti kvėpavimo takus apsaugančius respiratorius ir vienkartines gumines pirštines.

Share this Post