Kodėl ketaus keptuvės tokios populiarios?

Administratorius/ December 27, 2021/ Virtuvė

Dar visai neseniai tefloninės keptuvės buvo populiariausios. Šiandien tendencijos po truputį keičiasi, vartotojai grįžta prie savo šaknų ir vis labiau vertina ketų ir iš jo pagamintas keptuves, kurias prisimena vyresnės kartos.

Ketaus keptuvės yra sunkios, turi rankenas ir sandarų dangtį. Jos labai gerai išlaiko šilumą, todėl yra vienas geriausių variantų ruošiant troškinius. Ketaus keptuvė ilgai įkaista, bet taip pat labai ilgai išskiria šilumą. Vadinasi, patiekalus, kuriuos reikia ilgai ruošti, galima paruošti žemesnėje temperatūroje. Gaminami patiekalai įgauna ypatingą aromatą, o laikant juos ketaus inde išsaugomas išskirtinis ir burnoje tirpstantis skonis. Daugelis profesionalių virėjų pirmenybę teikia ketui, nes yra galimybė sukurti tikrai kulinarinį šedevrą. Tai vienintelis virtuvės inventorius, kuris po šimtmečių neprarado savo populiarumo ir yra vertinamas dėl savo kokybės savybių.

Nors ir reikalauja ypatingos priežiūros ketaus keptuvės, turi daug neabejotinų pranašumų todėl yra tokios populiarios:

Universalumas
Šios keptuvės yra universalios ir jose galima paruošti beveik bet kokį patiekalą. Ant ketaus galite kepti ar troškinti daržoves, grybus, mėsą, žuvį ar kitus produktus, kuriems reikalingas ilgalaikis terminis apdorojimas.

Puikus laidumas
Ketaus keptuvės turi storą dugną ir sieneles, todėl ilgai išlaiko šilumą ir neatšąla. Dėl lydinio ypatumų kaitinimas vyksta palaipsniui ir tolygiai per visą dugno ir sienelių paviršių, o tai reiškia, kad tokioje keptuvėje gaminiai įkaista tolygiai.

Tinka visų rūšių plokštėms
Ketiniuose induose galite gaminti ant visų tipų kaitinimo elementų, naudodami bet kokią viryklę, orkaitę ar atvirą ugnį.

Patvarumas
Ketaus indai yra beveik amžini. Tinkamai prižiūrint, jis gali tarnauti dešimtmečius neprarasdamos savo savybių. Jų sugadinti beveik neįmanoma. Vienintelis dalykas, kuris gali kelti grėsmę jūsų keptuvei, yra kritimas ant kietų paviršių iš pakankamai didelio aukščio.

Nelipnios savybės
Jei laikysitės paprastų taisyklių, maistas ketaus keptuvėje nesudegs. Prieš pradedant naudoti, nauja keptuvė 30-40 minučių kaitinama aliejumi. Tai leidžia aliejui prasiskverbti į keptuvės dugno ir šonų poras ir neleidžia maistui sudegti sekančius kartus ruošiant maistą.

Patvarumas
Šie indai yra labai atsparūs deformacijai, ekstremalioms temperatūroms ir dilimui.
Maistas, virtas ant ketaus, tampa labai aromatingas ir sodresnio skonio nei gaminant kitų rūšių keptuvėse.

Share this Post