Kaip išbalinti vonią?

Administratorius/ April 23, 2016/ Vonia

Tiems, kurie skiria daug dėmesio vonios priežiūrai, vonios valymas yra bent kartą per savaitę atlieka procedūra – vis dėl to, net ir labai nuoširdžiai prižiūrint vonios įrangą, laikui bėgant ji pradeda susidėvėti ir po truputį praranda savo pirminę išvaizdą. Kai kurie specialistai mano, jog geriausias būdas atnaujinti vonios dangą yra seną vonią pakeisti nauja, tačiau jeigu vonia dar nėra kritinės būklės, galima ją išbalinti ir tradiciniais metodais.

Galima naudoti įprastus cheminius valiklius, tačiau tokiu būdu galima pažeisti vonios paviršių ir galiausiai vis tiek teks rūpintis naujos vonios paieškomis – kad taip neatsitiktų, daugelis naudoja valiklius be chemikalų.

Valiklį galima pamėginti pasigaminti ir iš buityje naudojamų medžiagų. Ypač dažnai šiam tikslui yra naudojama soda.
Vienas iš variantų – sumaišyti sodą su vandeniu, miltais ir actu. Pusantro puodelio vandens, ketvirtadalis puodelio miltų, tiek pat sodos, du šaukšteliai acto, viską gerai sumaišome, purškiame ant vonios paviršiaus ir triname tol, kol pastebėsite pirmuosius rezultatus. Nesuveikė? Tuomet galima įmaišyti šiek tiek skysto muilo. Kai kas vonios balinimui naudoja ir citrinos rūgštį bei actą – pabandžius įvairius variantus, vonia tikrai turėtų tapti baltesnė ir atgauti savo pirminę išvaizdą. Gali tekti šiek tiek padirbėti, tačiau galiausiai sunkus darbas džiugins puikiais rezultatais.

Kur kas rizikingesnis, tačiau mažiau darbo reikalaujantis būdas – naudoti baliklio ir vandens mišinį. Išklojus vonią popieriniais rankšluosčiais, juos reikėtų apipilti prieš tai minėtu mišiniu ir palikti kuriam laikui. Optimalus laiko tarpas – viena valanda, o po to jau reikėtų patikrinti, ar baliklis nenugraužė vonios paviršiaus.

Nuėmus visus rankšluosčius, vonia turėtų tapti pastebimai baltesnė. Kad ir kurį variantą pasirinksite, nepamirškite, jog toks baltumas gali būti laikinas, todėl vonios šveitimo procedūras reikėtų atlikti kaip įmanoma dažniau – visa tai padės išvengti drastiškų priemonių naudojimo.

Share this Post