KĄ GALIMA ATSPAUSDINTI 3D SPAUSDINTUVU?

Administratorius/ February 28, 2024/ 3D spausdintuvai

3D spausdinimas jau tampa kasdienišku ir nuostabos nekeliančiu reiškiniu. Naudojant šio spausdinimo būdą vienu įrenginiu spausdinami tik metalo arba plastiko gaminiai. Dažniausiai šiame procese naudojamas plastikas. Tiesa, jau kuriamos tokios technologijos, kurios leis vienu metu spausdinti metalą, plastiką, gumą ir stiklą.

Kam daugeliu atvejų naudojami 3D spausdintuvai ir kokie yra jų privalumai?

Spausdinti plastikines detales ir jų priedus yra naudinga odontologijos, ortopedijos srityse, laisvalaikiui skirtų daiktų gamyboje. Šiais spausdintuvais galima atsispausdinti įvairios paskirties laikiklius, darbo įrankius, žaislus. Norint ką nors spausdinti, užtenka susirasti to daikto, kuris jums reikalingas, modelį ir jį užprogramuoti spausdinimui.

O po to savo darbo imasi spausdintuvas. Gaminio užsakovui belieka tik vienas rūpestis – laukti kol jam reikalinga detalė bus atspausta. O kas svarbiausia – spausdintuvas išlydytą plastiką sunaudoja visą, kiek jo skirta galutinei gaminio formai atspausti, todėl nelieka jokių atliekų, tad aplinka neteršiama.

Nuo ko priklauso 3D spausdinimo paslaugos kaina?

3D spausdinimo kaina priklauso nuo spausdinamos detalės dydžio, medžiagos, iš kurios ji gaminama. Pavyzdžiui, pigiausiai kainuoja plastikinių detalių spausdinimas, o metalinių – brangiau. Kaina priklauso ir nuo spausdinimo trukmės. Vienoms detalėms atspausdinti užtenka pusvalandžio, o kitoms kelių valandų ar net parų.

Kaip vyksta detalių spausdinimas, kai yra naudojami nerūdijančio plieno milteliai, o kaip tada, kai naudojamas plastikas?

Kai spausdinimui naudojami nerūdijančio plieno milteliai, jie specialiais klijais sujungiami į norimos formos detalę. Spausdinimo trukmė priklauso nuo spausdinamos detalės dydžio. Per valandą užauginama tik vieno kubinio centimetro dydžio detalė.

O jeigu spausdinimui naudojamas plastikas, tada darbinė medžiaga yra siūlo arba vielos formos. Jis yra išlydomas ir juo piešiamas spausdinamo objekto kontūras, taip pamažiukais ir užauginama detalė.

Kokios yra naujausios 3D spausdinimo galimybės?

Šiuolaikiniai spausdintuvai yra tiek patobulinti, jog kai kuriais momentais detalės spausdinimo procedūrai pakanka net penkių minučių. Per tiek laiko galima sukurti naują mikroschemą ar detalę. Dabartiniu metu 3D spausdintuvo paslaugos plačiai yra taikomos medicinoje, kai reikia pagaminti protezus, skirtus atskiriems asmenims.

Share this Post