Kam reikalingas šviesolaidinis internetas?

Administratorius/ April 29, 2021/ Aukštosios technologijos

Teiginys, jog internetas kiekvienuose namuose šiandien yra ne prabanga, o būtinybė, jau nieko nestebina. Be to, kad interneto ryšys privalomas, vis dažniau siekiama, kad šis ryšys būtų greitas, kokybiškas ir niekuomet nenutrūkstantis. Kaip to pasiekti? Be abejonės pasirinkti patį kokybiškiausią ir greičiausią internetą. Tokiu titulu, be abejonės, šiomis dienomis pelnytai gali didžiuotis šviesolaidinis internetas. Internetas Vilniuje per markestro.lt yra puikus to įrodymas.

Kada verta rinktis šviesolaidinį internetą?

Pirmiausia trys pagrindinės savybės, kurias suteikia šis interneto ryšys – sparta, saugumas ir greitis. Jeigu esate tas žmogus, kuris kone kasdien siunčiatės didelės apimties failus, žaidžiate aukštų grafikos reikalavimų turinčius pačius naujausius kompiuterinius žaidimus ar dirbate darbą, kurio efektyvumą lemia kokybiškas internetas, dažnai komunikuojate vaizdo skambučiais, stebite ar organizuojate tiesiogines transliacijas, tuomet šviesolaidinis ryšys – neabejotinai jums tinkamiausias pasirinkimas. Šviesolaidinis internetas yra net keliasdešimt kartų greitesnis už plačiajuostį, o vienu metu šiuo ryšiu gali naudotis net virš dešimties vartotojų. Toks vartotojų skaičius neapsunkina šviesolaidinio interneto ir nė kiek jo nesulėtina. Šis internetas leidžia išnaudoti visas įmanomas funkcijas.

Bet dera nepamiršti ir vieno trūkumo – jis yra pasiekiamas ne visiems Lietuvos gyventojams. Dėl silpnai išvystytos tokio ryšio paslaugų infrastruktūros šviesolaidinio interneto teikiamais malonumais daugiau gali mėgautis miesto gyventojai arba netoli miesto centro įsikūrę interneto naudotojai. Visgi, jeigu turite galimybę užsisakyti šviesolaidinį internetą, patikėkite, tikrai neteks gailėtis.

Šviesolaidinio interneto greitis ir kaina

Kaip minėta, šviesolaidinio interneto vienas privalumų – galimybė dirbti net keliasdešimčiai kompiuterių. Šio interneto greitis dėl to nė kiek nenukenčia. Taip yra todėl, jog šio interneto sparta yra išties didelė. Pamatavus skaičiais, ji dažniausiai siekia 600 Mb/s, o neretai ir 1Gb/s. Tai išties įspūdinga.

Kalbant apie kainą, reikia pripažinti, jog šviesolaidinis internetas kainuoja šiek tiek brangiau. Bet.. Galutinė kaina visuomet priklauso nuo daugelio aspektų. Vienas tokių – tinkamai pasirinktas interneto planas. Interneto planų tiekėjai siūlo pačių įvairiausių ir jų kainos gana skirtingos. Todėl tikrai neverta išsigąsti šviesolaidinio interneto dėl neva didelės kainos. Tiesiog reikia gerai išnagrinėti ir apgalvoti visus pasiūlymus. Kaip tą padaryti?

Kaip jau minėjome, šviesolaidinis internetas geriausiai pasiekiamas didžiuosiuose miestuose, Vadinasi, internetas Vilniuje bus aktualiausias jeigu būtinai norėsite šviesolaidinio interneto. Interneto kainą sostinėje lemia gana daug veiksnių. Reikia įvertinti viską: tiekėją, ryšio tipą, galimus paslaugos planus ir kt. Be profesionalios pagalbos labai nesunku suklysti ir pasirinkti tik iš pirmo žvilgsnio viliojantį pasiūlymą.

Geriausias būdas apsidrausti nuo rizikingo sprendimo – Markestro pagalba. Savo darbą išmanantys specialistai įvertins naršymo ir darbo kompiuteriu įpročius, technines galimybes ir pasiūlys optimaliausią šviesolaidinio interneto planą. Mokėsite kaip už jau turėtą, įprastą interneto ryšį, o naudositės visais įmanomais šviesolaidinio interneto privalumais.

Share this Post