Pietų Korėja – technologijų lyderių gretose

Administratorius/ May 5, 2016/ Aukštosios technologijos

Technologijų pasaulio lyderių varžybos moderniaisiais laikais vyksta itin intensyviai. Kas kelis metus ekonomistai skelbia vis kitas prognozes, kuri pasaulio šalis žada greitai įsiveržti į pirmąsias technologijų pirmūnų gretas. Atrodo, visai neseniai visi laurai buvo skinami Kinijai, tačiau pastaruoju metu itin aukštinama Pietų Korėjos plėtra į pasaulinę technologijų rinką.
Pietų Korėjos gaminami produktai – robotai, automobiliai, kompiuteriai, laivai, oro kondicionieriai, televizoriai, lėktuvai – vertinami kaip vieni geriausių pasaulyje. Taip pat patvirtinta, kad šioje šalyje veikia vienas greičiausių wi-fi.
Štai tik kelios iš daugelio Pietų Korėjos kompanijų, kurios gamina aukščiausios kokybės ir paklausos techniką:
SK Hynix. Nors šios kompanijos vardas ne visiems yra girdėtas, SK Hynix gamina kompiuterines atminties mikroschemas ir panašius produktus. Šios kompanijos produktai yra naudojami tokių gigantų kaip Apple, Asus ir kitų gamintojų gaminamuose įrenginiuose. Vienintelis šios kompanijos varžovas, lenkiantis ją mikroschemų gamyboje – Samsung.
Samsung. Šios kompanijos pristatinėti nereikia – ko gero didžiausia dalis Lietuvos gyventojų įsigiję būtent Samsung telefoną, nes jų kaina yra prieinama, o kokybė – pateisina visus lūkesčius. Samsung yra antra didžiausia informacinių technologijų gamintoja po Apple. Tačiau nereikia koncetruotis tik į telefonus ar planšetes – Samsung produktų spektras yra platus – kompanija gamina ir televizorius, muzikos grotuvus, kameras, oro kondicionierius ir taip toliau.
Hyundai. Ši automobilių kompanija patenka į daugiausiai pasaulyje transporto priemonių parduodančių kompanijų top 10. Įkurta 1967 m. Hyundai šiandien vis dar išlieka viena iš transporto priemonių gamintojų lyderių ir į rinką leidžia puikios kokybės automobilius.

FILA (nuo 2007). Šios kompanijos istorija ne eilinė – nors visiems FILA žinoma kaip sportinių drabužių gamintoja, pačioje gyvavimo pradžioje ši kompanija gamino apatinius drabužius. Kitas svarbus faktas – FILA įkurta 1909 metais Italijoje, o visai neseniai, 2007-aisiais ši kompanija su visomis teisėmis perėjo į jos padalinio Pietų Korėjoje rankas.

Hurom. Nors ši kompanija yra labai jauna ir jos dar negalime drąsiai priskirti prie pasaulyje lyderiaujančių prekinių ženklų, tačiau virtuvės technikos pasaulyje Hurom sulčiaspaudės sparčiai skinasi kelią link geriausių savo srityje. Hurom sulčiaspaudė HH Elite laimėjo net kelis tarpautinius apdovanojimus kaip geriausias metų produktas. (Plačiau apie Hurom sulčiaspaudes: http://zaliavirtuve.lt/letaeiges-sulciaspaudes-hurom.html)

Share this Post