Auto keltuvo montavimo taisyklės

Administratorius/ September 25, 2020/ Auto technika

Tinkamas auto keltuvas gali palengvinti darbus ne tik serviso darbuotojams, tačiau taip pat ir fiziniams asmenims, kurie nusprendžia, kad gali patys susitvarkyti su gedimais. Geros sistemos pasirinkimas – reikalauja laiko, tad siūlome jį palikti specialistams, kurie puikiai išmano visas smulkmenas, tad gali padėti rasti Jums labiausiai tinkamą įrangą.

Galiausiai, net ir patys geriausi žirkliniai keltuvai automobiliams reikalauja smulkmenų vertinimo, tinkamo montavimo, kuris gali užtikrinti, kad darbai eisis „kaip per sviestą“.

  • Pirmiausia reikia suprasti, kad keltuvo montavimo darbai turi būti paliekami kompetentingam specialistui, kuris puikiai išmano atlikimo specifiką, juolab, turi reikalingą įrangą darbų atlikimui. Po montavimo darbų tiek įrangai, tiek patiems montavimo darbams yra suteikiama garantija, tad siūlome ja pasinaudoti.
  • Kiekvienas keltuvas turi būti montuojamas pagal jam nurodytus techninius reikalavimus. Pavyzdžiui, žirkliniai keltuvai automobiliams reikalauja kur kas kitokios montavimo specifikos nei kad duobiniai. Tai – ne smulkmenos, tai – pagrindas, tad tinkamas montavimas – būtinybė.
  • Taip pat svarbu montuoti tik stabiliose vietose, grindys turi būti lygios ir tvirtos. Žinoma, servise visada tokios ir liejamos, tačiau garažuose gali reikėti korekcijų. Jeigu montuotojas nurodo, kad sistemos montavimas ant tokių grindų yra negeras, kadangi nebus pasiekiamas maksimalus saugumas – tokiu atveju pirmiausia reikia iš naujo išlieti grindis.
  • Kiekvienam keltuvui reikalingas ir specialaus pamato išliejimas. Jam taip pat turi būti skiriama kuo daugiau dėmesio.
  • Žinoma, laidai turi būti papildomai apsaugomi movomis, kurios suteikia dar daugiau saugumo. Tai gali atrodyti tik smulkmena, tačiau iki tol, kol netampa priemone, kuri išgelbėjo nuo nelaimingo atsitikimo.
  • Keltuvų montavimo metu yra naudojami specialūs varžtai, kurie pasižymi ypač geru suderinumu bei patvarumu. Dažniausiai naudojami ankeriniai varžtai.
  • Baigus montuoti visada atliekama sistemos saugumo patikra. Tik kai ji praeinama be jokių trikdžių – automobilių keltuvai gali būti naudojami.

Pirmiausia – tinkamas keltuvo pasirinkimas, antra – teisingas montavimas. O kai šie du darbai jau atlikti – reikia ne tik įrangą naudoti, tačiau ir skirti laiko jos priežiūrai.

Share this Post