Kaip vyksta krovinių pervežimas?

Administratorius/ May 26, 2022/ Auto technika

Jei užsiimate verslu ir norite, kad jūsų perkamos ar parduodamos prekės galėtų nukeliauti iš taško A į tašką B, jums būtinas yra krovinių pervežimas, kuris vykdomas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Kyla klausimas, kaip išpildoma užsakyta paslauga? Paslaugos užsakytojui nieko ypatingo nereikia nuveikti – užtenka su paslaugos teikėju suderinti tikslią datą, laiką ir krovinio pervežimo kainą.

Kokios naudos galima tikėtis iš profesionalų, kurie užsiima krovinių pervežimu?

Jeigu savo krovinį ryžotės patikėti krovinių pervežimą profesionalams, jis iš tikrųjų greitai ir be jokių kliūčių pasieks nurodytą adresatą. Pervežimų verslu užsiimanti įmonė sutaupys jūsų laiką ir patikėtą krovinį nepažeistą pristatys gavėjui. Jei pats imtumėtės šios darbo, turėtumėte išsinuomoti specialią transportavimo priemonę, samdytis krovikus ir, ko gero patirtumėte daugiau nuostolių, nei pasitelkę į pagalbą profesionalius pervežimo verslo specialistus.

Kaip būna klasifikuojami krovinių pervežėjams patikėti kroviniai?

Pirmiausiai kroviniai būna skirstomi pagal išmatavimų dydį. Stambių gabaritų kroviniais yra laikomi tie, kurie viršija nustatytus leistinus matmenis. Tokiems kroviniams pervežti reikalingas specialus transportas ir ypatingi techniniai pervežimo sprendimai, kai kada jų negalima vežti bendro naudojimo keliais. O šiaip kroviniai įprastai būna skirstomi į mažus, vidutinius ir masyvius. Masyvieji kroviniai dažniausiai viršija net trisdešimt tonų. Dar kroviniai būna skirstomi į kieto, skysto arba dujinio pavidalo, į vienetinius ir birius, į supilamus arba suverčiamus. Prie supilamųjų krovinių priskiriami skysčiai ir dujiniai produktai.

Kokie kroviniai gali būti vadinami pavojingais arba turinčiais išskirtinius požymius ir kaip jie gabenami?

Kroviniai dar būna skirstomi į visiškai nepavojingus, pavojingus ir turinčius išskirtinius požymius. Prie specifinių požymių galima priskirti antisanitarinius krovinius, greitai gendančius maisto ar kitokius produktus. Šiai kategorijai priklauso ir pervežami gyvūnai. O pavojingais kroviniais laikomi tie, kurie kelia grėsmę žmonėms bei kitiems gyviems organizmams, aplinkai, materialiam turtui.

Tai gali būti degios, sprogstamosios, radioaktyvios, nuodingos, ėsdinančios arba sveikatai kenkiančios medžiagos. Pavojingos medžiagos gali būti vežamos palaidu pavidalu, pakuotėse arba cisternose. Transporto priemonės, kuriomis vežami tokie kroviniai, būna ženklinamos oranžinėmis lentelėmis, dideliais apie pavojų perspėjančiais ženklais.

Share this Post