Kaip tinkamai prižiūrėti vaikišką patalynę?

Administratorius/ September 24, 2019/ Buitinė technika

Tinkama patalynės priežiūra būtina tiek vaikams, tiek suaugusiems. Tiesa, dažniausiai tėveliai vaikų patalynei skiria daugiau dėmesio, kadangi mažųjų imuninė sistema yra kur kas jautresnė ir paprasčiausiai lovoje esantys mikroorganizmai gali pakenkti vaikui. Taigi, kokybiška patalynė turi būti ir tinkamai prižiūrima. Žinoma, tai nereiškia, kad teks skirti labai daug laiko ar pinigų. Svarbiausia yra žinoti – kaip.

  • Skalbiant užvalkalus reikia juos išversti į blogąja pusę. Tokiu atveju labai nenubluks ryškios, vaikiškos patalynės spalvos.
  • Jeigu norite, kad po skalbimo audinys netaptų labai burbuliuotas ir tuo pačiu kuo ilgiau išlaikytų savo estetiką – skalbti patalynę siūlome ne daugiau nei 600 apsukų per minutę. Šią taisyklę siūlome taikyti skalbiant ir drabužius.
  • Nepriklausomai nuo spalvų rekomenduojama skalbti ne aukštesnėje nei 40-ies laipsnių temperatūroje. Tokiu atveju spalvos išlieka ryškios ir gražios.
  • Kartais rekomenduojama įsigijus naują patalynę – ją perskalbti. Tačiau tai nėra būtina. Ypač tokiu atveju, jeigu perkate naujas patalynes iš patikimų prekybos vietų.
  • Pasirinkus natūralus pluošto patalynę nepamirškite, kad ji reikalauja specifinio skalbimo. Štai todėl siūlome neskalbti kartu su sintetiniais audiniais. Juolab, dažnai natūralių audinių patalynė reikalauja plovimo rankomis.
  • Dažniausiai vaikiškos patalynės būna spalvotos. Tokiu atveju plovimui siūlome naudoti specialias priemones, kurios skirtos spalvos išlaikymui.
  • Po skalbimo labai svarbu tinkamai padžiauti patalynę, kad užpildai nepasiskirstytų netinkamai per visą ilgį. Nors šiais laikais gaminama patalynė naudojant modernią siuvimo technologiją, tačiau net ir tokiu atveju kartais pagalvės “išsivaikšto”. Štai todėl džiovinimo metu padėkite patalynę tvarkingai. Juolab, venkite džiovinimo specialioje džiovyklėje. Tegul džiūsta natūraliai. Ypač tokiu atveju, kai patalynė yra iš natūralių medžiagų.
  • Rekomenduojame patalynės nelyginti. Štai užvalkalus – galima, tačiau ir tokiu atveju siūlome nesirinkti labai aukštos temperatūros, kadangi ji blukina spalvas.

Kokybiška, tinkamai  prižiūrima patalynė tarnaus ilgai ir net po dažnų skalbimų nenubluks, atrodys puikiai. Nors vaikai yra kur kas judresni ir dažnai jų naudojama patalynė susidėvi greičiau nei suaugusių asmenų, visgi, skirdami jai šiek tiek priežiūros galėsite sėkmingai užtikrinti ir ilgaamžiškumą, kuris garantuos malonų miegą.

 

 

Share this Post