Ar reikalingas fototechnikos draudimas?

Administratorius/ February 22, 2016/ Foto technika

Kiekvienas savo srities meistras skiria didelę dalį pinigų į turimos technikos priežiūra. Taip daroma todėl, kad sukaupta technika yra svarbiausias darbo įrankis. Jeigu aparatūrai kažkas nutiktų – staigiai dingtų pajamos, galimybė gauti naują aparatūra dažnai būna brangi, sunku nusipirkti naują, kadangi tam nebūna taupomos lėšos. Fotografui svarbiausias pragyvenimo šaltinis – jo turima fotografavimo aparatūra, jos netikėtas praradimas sustabdytų darbą ir sukeltų daug nemalonumų. Šiuo atveju puiki išeitis – fototechnikos draudimas.

Kas nėra susidūręs su draudimu ir pasidomėjęs daugiau, gali tiksliai nežinoti, kokia tvarka vyrauja, norint apdrausti savo turimą fototechniką. Pirma derėtų žinoti, kad ne visos draudimo paslaugas teikiančios įmonės yra pasiryžę užsiimti tokios aparatūros draudimu, tad vertėtų iš pradžių susisiekti su įmonės konsultantu ir pasidomėti ar jie suteikia tokią galimybę. Tik po pokalbio jau reikėtų eiti į pokalbį, ir derėtis dėl draudimo sąlygų. Antras svarbus dalykas, kurį reikėtų turėti omenyje, kad turimas buto draudimas dengia tik su būstu susijusius objektus, tai reiškia, kad ne butui priklausantys elementai – kompiuteris, televizorius ar turima prabangi fototechnika nėra apdrausta, ir jeigu tai jums aktualu – apdrauskite techniką su atskira sutartimi. Trečia – draudimo įmonė ne visada gali apmokėti žalą. Pavyzdžiui ne kiekviena įmonė suteiks šią galimybę, jeigu gedimas įvyko fototechnikos naudojimo metu. Žala gali būti apmokama, jeigu turimas aparatas buvo pavogtas ar pažeistas nepriklausomai nuo savininko veiksmų. Ketvirta – draudimą gali dar suteikti pardavėjas iš kurio pirkote techniką.

Dažnai pradedantys fotografai nenori pasirūpinti draudimu, jie mano, kad fototechnikos draudimas nėra reikalingas, kad tie pinigai nebus išleisti vertingai, galų gale, dauguma netiki, kad jiems kažkas paprasčiausiai gali nutikti. Technikos gedimai nėra vienintelis dalykas apie, kurį reikėtų pagalvoti perkant brangią fototechniką. Nutikti gali bet kas – fotoaparatas gali nukristi, sudužti, būti pamestas ar tiesiog pavogtas. Yra ne kartą buvę taip, kad fotografas keliaudamas stengiasi šalia savęs laikyti turimą techniką, nes yra didelė galimybė, kad ji bus pavogta. Taip pat atliekant sunkiau išgaunamus kadrus fotografai yra netyčia neišlaikę turimo fotoaparato, kuris nukrenta, ir yra nepataisomai pažeidžiamas.

Share this Post