Ar įmanoma prailginti lytinį aktą?

Administratorius/ August 10, 2023/ Grožis

Dažniausiai priešlaikinė ejakuliacija gadina jauniems vyrams nervus, tačiau nuo šio negalavimo nėra apsaugoti ir vyresnio amžiaus vyrai. Įdomu ir tai, kad, anot medikų, su šia problema vienu ar kitu gyvenimo laikotarpiu yra susidūrusi dauguma vyrų.

Kokios yra priešlaikinės ejakuliacijos rūšys?

Medikai išskiria dvi priešlaikinės ejakuliacijos rūšis. Viena – tęsiasi visą gyvenimą nuo pirmosios seksualinės patirties, o antroji yra įgyjama, kas reiškia, jog anksčiau lytinių santykių trukmė buvo normali. Priešlaikinė ejakuliacija yra gydoma tik tada, jei kartojasi daug sykių, nes daugeliu atveju šis negalavimas po kurio laiko praeina savaime.

Dėl kokių priežasčių gali atsirasti priešlaikinė ejakuliacija?

Priešlaikinę ejakuliaciją gali sukelti nervinė įtampa dėl baimės akto metu apsijuokti. Ji gali atsirasti ir dėl ilgą laiką trukusio lytinio susilaikymo. O tarp vyresnio amžiaus vyriškių priešlaikinės ejakuliacijos priežastimi gali tapti ir erekcijos sutrikimas, kai pasąmonė mėgina kompensuoti trūkumą, kai organas nesugeba ilgesnį laiką išlikti standus. Rečiau to priežastimi tampa įvairios ligos ar fizinė būklė. Puiku yra tai, kad priešlaikinė ejakuliacija yra gana sėkmingai gydomi.

Kaip galima prailginti lytinį aktą be medikamentų pagalbos?

Jei norisi prailginti lytinį aktą, tam galima panaudoti įvairias priemones. Prieš pradedant meilės žaidimus labai svarbu riboti juslinius ir vizualinius veiksnius, kurie pagreitintų įvykių eigą. Pavyzdžiui, patariama nepalaikyti su partnere akių kontakto, nukreipti žvilgsnį nuo galinčių erotiškai sujaudinti  moters kūno vietų.

Seksologai taip pat siūlo rinktis tokias pozas, kad akto metu judesiai būtų nelabai patogūs ir truktų ilgiau. Viena iš tokių pozų yra vadinama „sėdėjimu soste“, kai vyras sėdi ant sofos ar lovos krašto, o moteris atsisėda jam ant kelių atsukdama jam nugarą. Tada ir vaizdas yra ribotas, ir judesiai nelabai patogūs.

Ar yra vaistų, kurie gali prailginti lytinio akto trukmę?

Vaistų rinkoje yra daug preparatų, kurie leidžia akivaizdžiai prailginti erekcijos trukmę ir pagerinti meilės žaidimų kokybę. Anot medikų, lytinį akto laiką prailginti padeda antidepresantai, tiesiogiai veikiantys serotonino sistemą. Tam reikalui gali būti taikomi ir tam tikri elgesio terapijos metodai.

Share this Post