Vaizdo technika, užfiksuojanti kiekvieną slydimo minutę

Administratorius/ May 26, 2017/ Vaizdo technika

Slidinėjimas – daugelio žmonių pamėgta sporto šaka, kiekvienais metais įtraukianti jų vis daugiau. Šiuo sportu susižavi tie, kurie mėgsta adrenaliną, kuriems patinka įdomiai leisti laisvalaikį, pasijausti tarsi ant sparnų. Dėl šio laisvės troškimo, daugelis žmonių planuoja slidinėjimo atostogas, kurių metu išmoksta įvairiausių naujų triukų, dar geriau slysti ir pritaikyti jau turimas savo žinias.

Slidinėjimo atostogos

Slidinėjimas tikrai neeilinė sporto šaka, o norint tai daryti puikiai, reikia nuolatos treniruotis. Visgi, Lietuvoje nėra daug slydinėjimo trasų, o net ir tos, kurios yra, neprilygsta tikroms, kalnuose įrengtoms, trasoms įvairiose pasaulio vietose. Ne vienas slidinėtojas mėgsta įamžinti savo slydimą, tai darydamas nori pasižiūrėti kaip jam sekasi, kur vertėtų tobulėti. Kiti vaizdus panaudoja asmeniniais tikslais – nori atsiminti maloniai praleistas akimirkas, galbūt išryškinę nuotraukas, pasikabinti ant sienų arba parodyti filmuotą vaizdo medžiagą savo vaikams, draugams, tėvams. Norint, kad vaizdo technikos kokybė būtų gera, užfiksuojanti kiekvieną minutę, slydimo sekundę, prieš perkant ją, būtina pasidomėti.

Kokybiška vaizdo technika

Kaip įsigyti kokybišką, tačiau nebrangią vaizdo techniką?, – to klausia daugelis žmonių. Kadangi pasaulyje yra daug gamintojų, kurie stengiasi parduoti savo produktus, labai sunku išsirinkti iš visos gausybės geros ir kokybiškos vaizdo technikos. Jeigu vaizdo technika perkama norint užfiksuoti slidinėjimą, reikia pirkti tokią, kuri pagauna greitus judesius, kadangi slidinėjimas yra labai aktyvus sportas, kurio metu geriausi kadrai užfiksuojami tada, kai čiuožiama.

Renkantis vaizdo techniką, būtina išsiaiškinti koks jos objektyvas, vaizdo jutiklis ir kokia rezoliucija. Objektyvai gali būti plastikinis arba stiklinis. Žinoma, plastikinis kainuoja mažiau, tačiau jis praleidžia mažiau šviesos, o dėl šios priežasties kamera užfiksuoja ne taip gražiai, kaip būtų galima. Nuo vaizdo jutiklio priklauso vaizdo kokybė, o rezoliucija taipogi padeda ją kontroliuoti. Jeigu vaizdo technika turi galimybę filmuoti naktį – tai itin gerai, kadangi net ir vėlų vakarą užfiksuoti kadrai atrodo išties įspūdingai.

Slidinėjimas yra įdomus, todėl ir jo metu patiriamos emocijos vertos būti užfiksuotomis.

Share this Post