Kaip užtikrinti švarų, šiltą arba šaltą orą patalpose?

Administratorius/ January 3, 2019/ Mobilūs oro kondicionieriai

Naujų statybų pastatuose vis daugiau dėmesio atkreipiama į patalpų šildymą, vėdinimą ir vėsinimą. Šiais laikais yra begalė įrenginių ir prietaisų, lengvai ir ekonomiškai atliekančių šias funkcijas. Šildymo sistemos turi veikti efektyviai ir netausojant daug elektros energijos, vėdinimo sistemos privalo apsaugoti patalpas nuo šilumos praradimo vėdinimo metu, na o vėsinimo įrenginiai privalo užtikrinti

Naujų statybų pastatuose vis daugiau dėmesio atkreipiama į patalpų šildymą, vėdinimą ir vėsinimą. Šiais laikais yra begalė įrenginių ir prietaisų, lengvai ir ekonomiškai atliekančių šias funkcijas. Šildymo sistemos turi veikti efektyviai ir netausojant daug elektros energijos, vėdinimo sistemos privalo apsaugoti patalpas nuo šilumos praradimo vėdinimo metu, na o vėsinimo įrenginiai privalo užtikrinti ne tik kambario temperatūros bet ir drėgmės mažėjimą.

Daugelį metų patalpų vėsinimui yra naudojami oro kondicionieriai. Šios sistemos sumažina patalpų temperatūrą, esant drėgmės pertekliui – sausina patalpas, na o prijungus šilumos siurblį, taip pat ir šildo. Iš pirmo žvilgsnio paprasti oro vėsinimo įrenginiai atlieka ir daugiau funkcijų: išvalo orą nuo dulkių, bakterijų, kvapų, reguliuoja dujų sudėtį ir jonizavimą. Oro kondicionavimo įrenginiai (https://nit.lt/produktai/oro-kondicionieriai/) gali būti pritaikyti mažoms patalpoms, tiek ir didelėms. Vis dažniau kondicionieriai yra įrenginėjami ne tik parduotuvėse, ofisuose, sporto salėse, tačiau ir butuose bei gyvenamuose namuose. Taigi, priklausomai nuo oro kondicionieriaus veikimo principų ir veikimo galios reikalavimų, šie prietaisai yra skiriami į kelias grupes:  atskirų įrenginių, vietinių, centrinių, bei specifinių sistemų.

Oro kondicionieriuose esantis šilumos siurblys veikia kaip vėsintuvas, kuris šaldo į patalpas įleidžiamą orą, o šilumą išleidžią į lauką. Na o moderniausi įrenginiai, turi šildymo funkciją, kuriai atlikti šiluma yra perduodama priešinga kryptimi.

Platus oro kondicionierių pasirinkimas įgyvendins kiekvieno būsto reikalavimus

Šiuolaikinės oro apdorojimo sistemos, nors yra ekonomiško naudojimo, reikalauja nemažų pradinių investicijų, tad norint ,,neprašauti pro šalį“ ir įrengti tinkamą sistemą, reikia apsvarstyti kelis aspektus. Svarbu atsižvelgti, kokio ploto patalpas reikės šildyti/vėsinti/vėdinti, ar yra pakankamai vietos įrenginiui, ar yra galimybių jį prižiūrėti, ar geriau rinktis automatiškai valdomą? Tačiau esant dideliam įrenginių pasirinkimui, išsirinkti tinkantį yra labai nesunku.
Pavyzdžiui, jei Jūsų patalpos yra nedidelės ir nereikalauja pastovaus vėsinimo, tai mobilūs oro kondicionieriai puikiai veiks. Šio tipo įrenginiai nėra montuojami, yra nesudėtingai transportuojami, neužima daug vietos. Na o svarbiausia, jie apsaugos nuo išlaidų pertekliaus, veiks tik tam tikroje vietoje tam tikru laiku.

Share this Post