Kuo naudingos uogų-vaisių džiovyklės?

Administratorius/ February 5, 2016/ Virtuvė

Dabar vieni sveikai gyventi pradeda dėl sveikatos, o kita dalis žmonių – dėl mados. Labai gaila, tačiau didesnė dalis šiandien yra pastarųjų žmonių. Kad ir kaip bebūtų, natūralesnių, mažiau organizmui kenkiančių maisto produktų pasirinkimas teigiamai veikia žmogaus sveikatą, nuotaikas, atsiranda daugiau jėgų. Sveikatos priežiūros specialistai pataria atkreipt dėmesį į nepelnytai pamirštas uogų-vaisių džiovykles. Šios technikos dėka galima lengvai pasigaminti ypač sveikų maisto produktų: tiek vasarą, tiek šaltuoju metų laiku. Kuo naudinga ši technika ir kokia yra vaisių džiovyklės kaina? Priklausomai nuo jos komplektacijos, dydžio, kitų funkcijų, priklauso ir šios technikos vertė. Visgi, palyginus dabar tam tikrų tiekėjų siūlomą produkciją, galima daryti išvadą, jog vaisių džiovyklės kaina nėra ypatingai didelė, o teikiama jos nauda – milžiniška.

  • Nesvarbu, kaip atrodo žmogaus virtuvė, vaisių džiovyklės gerai atrodo visokio tipo interjere. Modernus, subtilus džiovyklių dizainas puikiai tiks prie įvairių spalvų derinių bei virtuvinių baldų.
    Džiovyklėse galima džiovinti tiek uogas, tiek vaisius, tiek grybus. Šie maisto produktai gali būti dedami į džiovyklę jų nesmulkinus arba supjausčius kaip tik patinka.
  • Ypatinga tvarka džiovyklėje įmontuotos lentynėlės yra skirtos tiek ypač smulkioms uogoms, tiek pjaustytiems stambesniems vaisiams ar grybams. Lentynų skaičius bei jų sudėjimas keliais aukštais priklauso nuo pačios džiovyklės projektacijos. Jų gali būti nuo 2 iki 6 aukštų.
  • Vaisiai, uogos čia išdžiūsta greitai ir visiškai paprastai. Užstačius džiovinimo rėžimą, nereikalinga jokia papildoma priežiūra.
  • Uogų-grybų-vaisių džiovyklės kaina – įvairi ir priklauso nuo gamintojo, esamų funkcijų, dydžio, dizaino.

Straipsnis parengtas pagal: http://zaliavirtuve.lt/dziovintuvai/vaisiu-dziovykles.html

Share this Post