Dalykai, kurie nulemia įsigyto unitazo ilgaamžiškumą

Administratorius/ March 20, 2017/ Vonia

Turbūt ne kartą teko pagalvoti kodėl vieni unitazai yra žymiai brangesni už kitus. Negi kažkas bando mus apgauti? Net neabejojame jog šis klausimas tikrai kirba jūsų mintyse. Tačiau tikrai ne, niekas nebando mūsų apgauti. Kadangi šiais laikais unitazai yra gaminami pagal naująsias technologijas ir standartus, jų kaina yra nustatyta atsižvelgiant į jų kokybę bei patvarumą. Taigi, galvodami jog įsigydami pigiausią klozetą jūs būsite pranašesni bei turėsite kokybišką produktą – labai klystate.

Visų pirma, unitazas yra santechnikos prietaisas, kurį rinktis reikia taip pat atidžiai, kaip ir kitus vonios kambario baldus. Kadangi unitazą perkame tik vieną kartą per visą savo gyvenimą, jis turi tarnauti tikrai ilgai. Būtent dėl šios priežasties, pasirinkus neteisingai gali tekti kentėti labai ilgai. Pirmiausiai, pigus klozetas pradėsi pelyti, skleisti nemalonų kvapą ar netgi skilinėti nesvarbu kaip dažnai jį valysite. Blogiausiu atveju jis taps visomis prasmėmis purvinas, o jums nebus malonu prie jo net prisiliesti. Ką jau kalbėti, kad ant klozeto praleidžiame apie 2,5 metų. Beje, sugedus ar kitaip susidėvėjusius pigiam unitazui jums teks pirkti naują unitazą. Taigi, sumokėsite dvigubai vien dėl to jog nusprendėte taupyti.

Nors galbūt net nepagalvojote, unitazo ilgaamžiškumą lemia gamintojas bei šalis kurioje jis yra pagamintas. Pavyzdžiui Skandinavai buvo pirmieji, kurie sugalvojo jog vandens nuleidimas turi būti atliekamas papildomu klavišu klozeto viršuje. Taip pat, jų gaminami unitazai yra itin apgalvoti ir pasižymi aukščiausia kokybe. Tačiau jeigu visgi norite unikalaus dizaino, formos ar netgi paviršiaus klozeto, jums vertėtų pagalvoti apie italų kuriamus meno šedevrus. Šioje mados sostinėje gimsta tikri meno kūriniai, kurie yra itin ilgaamžiai bei patvarūs. Ieškote tiek kokybės, tiek dizaino viename? Vokiški klozetai yra abiejų šių dalykų derinys. Būtent vokiečiai siūlo itin funkcionalius ir iš dizaino pusės puikiai paruoštus klozetus. Ne paslaptis, vokiečių gamybos unitazai dažniausiai ir karaliauja Lietuvos gyventojų vonios kambariuose.

Dar vienas svarbus aspektas, kuris lemia įsigyto klozeto ilgaamžiškumą yra jo priežiūra. Netgi pats geriausias klozetas gali prarasti savo kokybę jeigu bus tinkamai neprižiūrimas. Todėl klozetą reikia valyti bent kartą per savaitę su tam skirtomis valymo priemonėmis. Norėdami nepažeisti klozeto paviršiaus, valykite jį švelniomis priemonėmis. Nenaudokite šiurkščių šveistukų ar dratinių kempinėlių.

Taigi, kaip jau supratote, unitazai gali būti ilgaamžiai, jeigu atsižvelgsite į jų kainą, gamintoją bei pasirūpinsite tinkama jų priežiūra.

Share this Post