Kaip atnaujinti vonią?

Administratorius/ December 2, 2021/ Vonia

Net ir aukščiausios kokybės vonios paviršius laikui bėgant susidėvės, įtrūks ir taps šiurkštesnis. Tačiau tai nereiškia, kad turėtumėte iš karto pradėti galvoti, kokią vonią pasirinkti – jų paviršius galite atnaujinti patys. Būdų tai padaryti yra daug, todėl pagal savo įgūdžius ir norimus rezultatus tikrai rasite bent vieną priimtiniausių būdų. Kaip atnaujinti vonią?

Pačios vonios remontas prasideda nuo pasiruošimo etapo

Tie patys veiksmai taikomi visiems toliau nurodytiems atkūrimo būdams, todėl geriausia juos peržiūrėti dabar:

Kruopščiai nuvalykite ir sutepkite paviršių. Geriausia naudoti stiprias rūgštines valymo priemones arba sodo ir švitrinį popierių. Taip pat nuvalykite ant dugno ir porų susikaupusius nešvarumus- geriausia naudoti šepetėlį storesniais šereliais. Įsitikinkite, kad taisoma vieta yra pakankamai šiurkšti. Jei vonia buvo atnaujinta, pašalinkite seną dangą ir nuvalykite atnaujinamą vietą švitriniu popieriumi. Patikrinkite, ar paviršius nebėra riebus. Įjunkite vandenį, kad pamatytumėte, ar vanduo tolygiai padengtas vonioje ir nenuvarvėjo. Jei taip, galite tęsti darbą. Išvalykite vonią ir naudokite kempinę, kad ant paviršiaus neliktų likučių. Demontuokite arba izoliuokite visus drėgmės šaltinius. Įsitikinkite, kad proceso metu nei iš maišytuvo, nei iš dušo galvutės nebėgs vanduo. Nuimkite sifoną ir nupylimo angos dangtelį. Išvalykite jame susikaupusius nešvarumus, nušveiskite rūdis, o vietoj sifono pastatykite plastikinę stiklinę – į ją subėgs mišinio perteklius. Išdžiovinkite paviršių. Pirmiausia nuvalykite jį su sausa, pūkelių neturinčia šluoste, o po to kruopščiai išdžiovinkite su buitiniu ar statybiniu džiovintuvu. Ypatingą dėmesį skirkite tarpams tarp vonios ir plytelių.

Vonios restauravimas naudojant užpildymo technologiją

Šis metodas laikomas vienu iš idealiausių. Pats procesas nesudėtingas, nesijaučiate agresyvaus kvapo, o kokybiškas darbas gali užtrukti iki 20 metų. Turėsite įsigyti dviejų komponentų savaime išsiliejančią dangą ir, kai būsite pasiruošę, vadovaukitės toliau pateiktomis instrukcijomis:

Pašalinkite bet kokius nelygumus vonios kambaryje. Jei ant paviršiaus yra įtrūkusių ar subraižytų vietų, užtepkite universaliu glaistu – tada paviršius vėl bus lygus. Uždenkite netoliese esančius daiktus. Pasirūpinkite, kad vonioje temperatūra siektų 20-25 laipsnius – tai taip pat turės įtakos tolimesniam darbo procesui. Sumaišykite du ingredientus. Mišinį geriausia ruošti pagal gamintojo nurodymus. Padenkite paviršių medžiaga. Mišinį įpilkite į plastikinę stiklinę ir pilkite ją nuo vonios krašto žemyn, pereidami per visą jos paviršių ir papildomai užpildami tas vietas, kur jaučiamas medžiagos trūkumas. Išlyginkite pastebimus nelygumus. Jei matote, kad medžiaga pasiskirstė netolygiai, ją paskirstykite pasitelkę glaistyklę. Oro burbuliukus panaikinsite atsargiai juos padžiovinę džiovintuvu. Palikite vonią išdžiūti. Šis procesas dažniausiai trunka apie 48 valandas.

Vonios paviršių purškimas aerozoliniais dažais

Šis metodas yra vienas pigiausių ir lengviausių, tačiau jį reikia kartoti dažnai – maždaug kartą per 3–6 mėnesius. Tačiau pats darbas nereikalauja daug pastangų: paruoštą vonią apipurkškite specialiais dažais, palaukite apie 48 valandas ir vėl galėsite sėkmingai naudoti. Iš tiesų, pirmą dieną galite jausti aštrų kvapą. Priklausomai nuo aerozolinių dangų gamintojo, kai kurie niuansai gali šiek tiek skirtis, todėl prieš pradėdami darbą būtinai perskaitykite jų instrukcijas. Tai – ganėtinai profesionali technika, kuriai reikia ir papildomos įrangos. Tačiau jei turite oro kompresorių ir mokate naudotis pulverizatoriumi, galutinis rezultatas pradžiugins. Priklausomai nuo dažų kokybės, apie vonios atnaujinimą nebereikės galvoti maždaug 2-5 metus. Pats procesas taip pat nebus itin sudėtingas – ant paviršiaus reikės užpurkšti 3-4 dažų sluoksnius (kad pasiektumėte bent 0,5 mm storį) ir palaukti 48-72 valandas. Prieš pradėdami dirbti būtinai uždenkite visus netoli vonios esančius paviršius.

Share this Post