Kūrybiškos žaidimų idėjos vaikams virtuvėje

Administratorius/ January 19, 2022/ Virtuvė

Ar daug laiko praleidžiate virtuvėje? Jei mėgstate kepti ir gaminti įvairius receptus ir dažnai bandote naujus dalykus, tikriausiai norite pasidalinti savo aistra su savo vaiku. Net jei jis ar ji dar šiek tiek jaunas, yra keletas skirtingų būdų, kaip paskatinti jį linksmintis virtuvėje. Tiesą sakant, jei nesate tikri, kaip padaryti, kad jūsų mažyliui būtų smagu, apsvarstykite galimybę išbandyti keletą kūrybingų virtuvės žaidimų idėjų, pateiktų žemiau.

  1. Pirkinių sąrašo sudarymas

Išspausdinkite keletą skirtingų maisto produktų, kuriuos dažnai perkate bakalėjos parduotuvėje, pavyzdžiui, dribsnių, bananų, pieno ir sulčių dėžučių, nuotraukas. Išspausdinę keletą šių paveikslėlių, galite leisti vaikui jas surūšiuoti ir nuspręsti, kurias nuotraukas jis norėtų įtraukti į sukurtą netikrų pirkinių sąrašą. Duokite savo vaikui pieštuką ir popieriaus lapą, kad galėtų sudaryti sąrašą, o tada stebėkite, ką jis pradeda rašyti. Tada galite leisti savo mažyliui įklijuoti paveikslėlius prie kiekvieno sąraše esančio elemento.

  1. Netikro maisto ruošimas

Galite įsigyti vaikišką virtuvėlę, kad jūsų dukra ar sūnus jaustųsi kaip jūs, nes galės naudoti įvairius virtuvės reikmenis ir įrangą, kurią tikriausiai naudojate kiekvieną dieną, pavyzdžiui, puodus, keptuves ir viryklę apsimestiniam maistui gaminti. Vaikams pritaikytoje virtuvėje gali būti dirbtinė mikrobangų krosnelė, lėkštės, dubenys, šaldytuvas ir orkaitė. Kai pradedate gaminti maistą ant tikros viryklės, galite duoti savo mažyliui molio, kad jis pats gamintų maistą. Nepamirškite kočėlo ir sausainių formelių! Su moliu rankose jūsų dukra ar sūnus galės iškočioti „tešlą“, o tada formelėmis išpjauti įvairias formas. Kad mažyliui būtų lengviau jums padėti virtuvėje, labai pravers Montessori bokštelis. Jį galite rasti apsilankę pas mus www.funnybubbles.lt. Paruošęs netikrą maistą, jūsų mažylis gali apsimesti jį gaminantis orkaitėje ar viryklėje. Jei norite, taip pat galite naudoti valgomąjį molį. Yra keli receptai moliui, kurio skonis primena žemės riešutų sviestą, cinamoną ir net šokoladą.

  1. Arbatos vakarėlio surengimas

Puikus dalykas turint vaikišką žaislinę virtuvę yra tai, kad jai galite įsigyti daugybę priedų, pvz., alavo arbatos rinkinį su keliais puodeliais, lėkštėmis ir dideliu arbatos puodeliu. Tai puikus būdas apsimetinėti, paprašant vaiko „pašildyti“ arbatą ant žaislinės viryklės, kad galėtumėte abu susėsti ir pabendrauti. Kai jūsų vaikas jums pasakys, kad arbata paruošta, galite dviese sėsti prie stalo. Leiskite vaikui pasitelkti savo vaizduotę ir apsimeskite, kad į kiekvieną puodelį pila netikro skysčio, prieš pradėdami elgtis taip, lyg gurkšnotumėte. Mažas arbatos vakarėlis visada yra smagus būdas užmegzti ryšius ir sukurti puikius prisiminimus, kurie jums abiem reikš daug.

  1. Mini prekybos centras arba kavinė namuose

Vaikams nėra nieko smagiau, kaip virtuvę paversti mini prekybos centru namuose. Prieš žaidžiant šį žaidimą, verta įsigyti kasos aparatą, kuriuo vaikas galėtų naudotis apsimetęs, kad skenuoja daiktus. Galite elgtis taip, lyg būtumėte pirkėjas, o jis arba ji yra prekybos centro darbuotojas. Paimkite keletą maisto produktų ir nuneškite į mini kasą, kurioje stovi jūsų mažylis. Jei nenorite įgyvendinti visos prekybos centro idėjos, galite ją pakeisti į kavinę. Jūsų mažylis galėtų apsimesti, kad yra nuostabus šefas, gaminantis maistą vietinėje kavinėje.

Share this Post