UNIVERSALUMAS, FUNKCIONALUMAS IR KOKYBĖ – SAVYBĖS, KURIOMIS PASIŽYMI ANGARAI IR KITI PLIENINIAI PASTATAI

Administratorius/ March 3, 2022/ Statybų technika

Angarai ir kiti plieniniai pastatai – statiniai, be kurių sunku įsivaizduoti šių dienų verslo sferos gyvenimą. Angarai ir kiti statiniai yra plačiai naudojami pramonės, komercijos, žemės ūkio ir kitose srityse. Universalumu, funkcionalumu, kokybe ir kitomis savybėmis pasižymintys statiniai yra pakankamai greitai pastatomi ir ilgaamžiai. Daugiau informacijos apie angarus ir kitus plieninius pastatus rasite apsilankę šioje svetainėje: https://www.borga.lt/plieniniai-angarai/.

Kokia yra angarų ir kitų plieninių pastatų paskirtis?

Angarų ir kitų plieninių pastatų paskirtis priklauso nuo veiklos sferos, kurioje jie yra naudojami. Šio tipo pastatus dažnai išvysite ten, kur verčiamasi žemės ūkiu. Atsižvelgiant į tai, kad žemės ūkis apima daug įvairiausių veiklų, angarai ar kiti plieniniai pastatai atliks ir skirtingas funkcijas. Ūkininkai, kurie verčiasi gyvulių ar paukščių auginimu, rinksis statinius, kuriuose jų augintiniai gerai jaustųsi visus metus: angarai gyvuliams laikyti ir fermos yra statomos su apšiltintais plieno blokais, kad nukritus temperatūrai, gyvuliams ir paukščiams netektų kęsti šalčio. Ūkininkai, kurie verčiasi grūdinių kultūrų auginimu, daržovių ar vaisų auginimu bei t. t., rinksis sandėliavimui skirtus angarus. Angarai, skirti sandėliavimui, gali tarnauti ir kaip patalpos žemės ūkio technikai laikyti. Pramonė yra dar viena veiklos sfera, kuri dažniausiai renkasi angarus ir kitus plieninius statinius. Pažymėtina, kad pramonės įmonių naudojami angarai ir kiti statiniai iš plieno atlieka technikos laikymo, sandėlių su administracinėmis patalpomis bei gamyklinių patalpų funkcijas. Komercine veikla besiverčiančios įmonės taip pat renkasi šio tipo statinius, nes jie puikiai tinka mažmeninei prekybai, biurams ar ofisams, sandėliams, remonto dirbtuvėms ir kitai veiklai. Angarai ir kiti pastatai iš plieno tarnauja ir kaip sportui ir laisvalaikiui leisti skirti statiniai.

Kokie yra angarų ir kitų plieninių pastatų privalumai?

Angarai ir kiti plieniniai pastatai turi gana daug privalumų. Pirmiausia – tai yra statiniai, pasižymintis mažomis eksploatacijos išlaidomis. Antras privalumas yra tas, kad tiek angarai, tiek kiti statiniai iš plieno yra gaminami iš medžiagų, kurios gali būti perdirbamos, todėl toks statinys yra tvarus pasirinkimas. Trečiasis privalumas – daugiau laisvos erdvės statinio viduje. Ketvirtasis privalumas yra tas, kad šio tipo statiniai yra funkcionalūs, o jų panaudojimo galimybės didžiulės. Jie gali būti naudojami ir kaip kompleksiniai, ir kaip pavieniai statiniai. Penktuoju privalumu galima įvardinti tai, kad angarai ir kiti statiniai iš plieno yra atsparūs įvairioms klimato sąlygoms. Šeštasis privalumas – tai greita statyba (montavimo darbai). Angaro ar kito plieninio pastato statyba gali trukti nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Viskas priklausys nuo konstrukcijos sudėtingumo. Septintasis šio tipo statinių privalumas yra energijos taupymas, t. y., energijos sunaudojimo sąnaudos bus pakankamai nedidelės. Pažymėtina, kad angarai ir kiti plieniniai pastatai pasižymi geriausiu kainos ir kokybės santykiu, todėl pasirinkę tokio tipo statinius nenusivilsite.

Kaip vyksta angarų ir kitų plieninių pastatų statyba?

Angarai ir kiti plieniniai statiniai pradedami statyti, įrengiant polinius pamatus. Po to surenkamas statinio karkasas. Ant karkaso sukami arba virinami metalo lakštai. Pritvirtinus lakštus, yra sudedami langai, stoglangiai, vartai ir kiti pastatui būtini elementai.

Share this Post