Sulčiaspaudės – ką vertėtų žinoti?

Administratorius/ February 8, 2016/ Virtuvė

Turbūt sutiksite, jog kiekvienas trokštame nusipirkti kokybišką, poreikius atitinkantį bei lūkesčius patenkinantį daiktą. Tokia sąlyga ypač galioja renkantis buitinę techniką ar virtuvės įrenginius. Obuolių, greipfrutų ar apelsinų sulčiaspaudė dažnam vartotojui tampa neįkandamu sprendimu, vien dėl tos priežasties, kad paprasčiausiai nežinome, kuri iš jų yra geriausia.
Tad į ką reikėtų atkreipti dėmesį ir kokie rodikliai byloja apie kokybišką sulčiaspaudės veikimą? Pateiksime keletą patarimų.

1. Nesistenkite ieškoti pačios geriausios, pranašiausios, tobuliausios, …-iausios sulčiaspaudės. Apelsinų sulčiaspaudė, kaip ir kitos vaisius ar daržoves spaudžiančios sulčiaspaudės pasižymi atitinkama komplektacija. Jų pasirinkimas – didelis, kadangi ir daugybės vartotojų poreikiai skiriasi. Svarbu atsiminti, jog sulčiaspaudę kiekvienas turėtų rinktis individualiai, pagal poreikius, mat vienos jų yra labiau tinkamos daržovių ar kito kieto maisto spaudimui, o kitos pritaikytos minkštesnių maisto produktų išspaudimui, tarkime įvairių želmenų, žolės, lapinių daržovių ar imbiero.

2. Pritaikyta skirtingiems vaisiams ar daržovėms, kiekviena sulčiaspaudė ir turėtų būti naudojama atitinkamai. Visgi, išsiaiškinus tikslų pagrindą, kodėl norima įsigyti sulčiaspaudę, reikėtų įvertinti dar ir kitus jos veikimo, priežiūros ar dizaino niuansus:
– garsas, kai sulčiaspaudė dirba (ar jis garsus, tylus, erzinantis ir panašiai);
– sulčiaspaudės priežiūra ir lengvas sulčiaspaudės valymas, plovimas (jei sulčių spaudimo vieta yra siaura, sunkiai prieinama, su smulkiais grioveliais ir panašiai, galima manyti, kad ir išplauti sulčiaspaudės taip lengvai nepavyks;
– kaip greitai sulčiaspaudė sugeba išspausti vaisius ar daržoves (tai turi būti atlikta per kelias minutes) ir kokia sulčių kokybė (visos šviežiai išspaustos sultys turi būti skanios, vientisos masės);
– tokie dalykai kaip sulčiaspaudės dydis, svoris, išvaizda ne ką mažiau svarbūs pastatant ar komplektuojant prietaisą virtuvės interjere;
– jeigu reikia papildomos funkcijos turi būti pakomentuotos tiekėjų ar konsultantų.

Share this Post