Kaip išsirinkti šarvuotą seifą?

Administratorius/ May 29, 2024/ Biuro technika

Šarvuoti seifai yra vienas iš dažniausių pasirinkimų tiek namams, tiek biurams ir kitoms vietoms, kuriose gali būti pasikėsinama į turtą. Įprastai žmonės įsigyja šiuos norėdami apsaugoti pinigus, dokumentus, prabangią įrangą, laikmenas, juvelyrinius dirbinius. Visgi, pasirinkti tinkamą variantą kartais yra išties sudėtinga. Taigi – į kokius aspektus atsižvelgti svarbiausia?

Seifo saugumo klasė

Seifo saugumo klasė yra vienas iš svarbiausių aspektų, renkantis tinkamą variantą. Kita vertus, šis taip pat turi būti sertifikuotas. Ką tai reiškia? Europoje saugumo lygiui nustatyti naudojami du sertifikatai – EN14450 ir EN1143-1. Be to, egzistuoja nemažai skirtingų saugumo klasių: I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X bei XI. Iš esmės, kuo klasė aukštesnė – tuo saugesnį seifą įsigijote. Taigi, renkantis tinkamą variantą būtinai į tai atsižvelkite. 

Atsparumas ugniai

Pagrindinė šarvuotų seifų paskirtis yra saugoti turtą įsilaužimo atveju. Kita vertus, daugeliui žmonių aktualus ne tik šis aspektas. Visgi, egzistuoja atskiras šarvuotų seifų tipas, kuris gali apsaugoti daiktus ir nuo gaisro. Jie gaminami su specialiu priešgaisriniu užpilu tarp sienelių. Dažniausiai toks seifas daiktus nuo ugnies geba apsaugoti maždaug pusvalandį. Žinoma, tikėtina, kad jis bus kiek brangesnis. Taigi, atsižvelkite į savo galimybes. 

Kiti aspektai, į kuriuos svarbu atsižvelgti

Renkantis seifą taip pat rekomenduojama atsižvelgti į tokius aspektus, kaip jo dydis ir svoris, prekinis ženklas, spynos tipas bei kaina. Žinoma, nemažai dalykų priklauso nuo to, ką tiksliai laikysite seifo viduje. Pavyzdžiui, laikmenoms gali užtekti mažesnio seifo, o štai prabangiai įrangai tikriausiai reikės didesnio. Kita vertus, ne ką mažiau svarbu atsižvelgti į spynos tipą. Egzistuoja nemažai skirtingų variantų: raktinė, elektroninė, biometrinė, mechaninė. Be to, kai kurie seifai turi kelių spynų kombinacijas. Visgi, kiekvienas užrakto tipas pasižymi savais privalumais ir trūkumais. Pavyzdžiui, raktą galima pamesti, tačiau kodą įmanoma pamiršti. Taigi, gerai apgalvokite labiausiai Jums tinkamą variantą. Nemažai puikių šarvuotų seifų rasite https://www.saffort.lt/sarvuoti-seifai. Tad belieka užsukti apsižvalgyti.

Share this Post