Pagrindiniai seifų tipai

Administratorius/ May 23, 2024/ Technika versle

Seifas yra įsilaužimams atsparus įtaisas, kuriame galima laikyti pinigus, svarbius dokumentus, juvelyrinius dirbinius, prabangią įrangą, ginklus ir daugelį kitų vertingų daiktų. Kai kurie seifai taip pat apsaugo nuo ugnies bei užliejimo. Pasirinkimo rinkoje tikrai netrūksta, tačiau daliai žmonių tai tik apsunkina situaciją. Taigi – kaip pasirinkti tinkamą seifą? Į kokius aspektus atsižvelgti svarbiausia? Šiuos dalykus aptarsime kiek vėliau, tačiau pradėkime nuo esmės – kokie seifų tipai apskritai egzistuoja? 

Kokie seifų tipai egzistuoja?

Įprastai seifai yra klasifikuojami pagal savo paskirtį. Rinkoje vyrauja 7 dažniausi variantai:

  • Ginklų seifai. Jie skirti saugiam turimų ginklų laikymui; 
  • Baldiniai seifai. Dažniausi pasižymi nedideliais matmenimis. Tokie seifai yra montuojami į baldus;
  • Ugniai atsparūs seifai. Jie geba apsaugoti daiktus nuo aukštos temperatūros;
  • Įsilaužimui atsparūs seifai. Apsaugo daiktus nuo vagysčių;
  • Įmontuojami seifai. Dažniausiai montuojami sienose arba grindyse;
  • Seifai viešbučiams. Tai tam tikra baldinių seifų atmaina, turinti specialius užraktus; 
  • Kasų seifai. Dažniausiai įrengiami bankų bei kitų finansinių įstaigų kasų skyriuose. 

Į ką atsižvelgti renkantis tinkamą seifą?

Egzistuoja nemažai skirtingų seifų, todėl pasirinkti tinkamą variantą gali būti sudėtinga. Taigi – į ką reikėtų atsižvelgti? Pirmiausia, tinkamas pasirinkimas priklauso nuo to, ką tiksliai laikysite seife. Pavyzdžiui, ginklams greičiausiai reikės vienokio, o dokumentams – kitokio varianto. Kita vertus, ne ką mažiau svarbu atsižvelgti į tai, jog seifas būtų sertifikuotas. Kodėl tai būtina? Iš esmės, toks seifas bus gerokai saugesnis ir patikimesnis. Žinoma, atsižvelkite ir į tai, kokia apsauga Jums svarbiausia – nuo vagysčių, gaisro ar abiejų nelaimių? Be to, pravartu apsvarstyti, kur laikysite seifą ir kokio tipo užrakto norėsite. 

Atsparumas įsilaužimams ir ugniai

Dažniausiai seifai būna arba atsparūs įsilaužimams, arba atsparūs ugniai. Žinoma, egzistuoja tokių variantų, kurie saugo nuo abiejų nelaimių, tačiau įprastai jie kainuoja ganėtinai brangiai. Be to, atsparumo įsilaužimams ir atsparumo ugniai užtikrinimas konstrukcijos atžvilgiu yra pasiekiamas skirtingais metodais. Taigi, praktikoje daugiausia randamas nuo vagysčių saugantis seifas, kuris nuo ugnies apsaugo iki 60 minučių. 

Share this Post