Naujos kartos stalai – transformeriai

Administratorius/ October 9, 2014/ Biuro technika, Buitinė technika

Galbūt stalas-transformeris šiuolaikiniam žmogui labiau asocijuojasi su baldu iš populiaraus animacinio filmo, kurio vaidybinė versija buvo perkelta ir į didžiuosius ekranus, nei su paprastu kasdien buityje naudojamu daiktu. Tačiau jokios fantastikos čia nėra – stalai transformeriai yra paprasčiausiai tokie, kuriuos galima ilginti, aukštinti ir kitaip reguliuoti. Iš vaikystės atsimenami stalai-knygos, kurie vis dar ne retai panaudojami šeimos švenčių metu, yra puikus tokios rūšies baldų pavyzdys. Tačiau išradingi dizaineriai yra sukūrę daug įspūdingesnių ir įmantresnių stalų.

Jei stalai-knygos namuose yra panaudojami retomis progomis ir dažniausiai stovi be paskirties, yra sukurta tokių transformuojamų stalų, kad sunku sugalvoti progą, kuriai jie netiktų. Vienas iš tokių – Christopher Duffy sukurtas stalas transformeris, pritaikomas ir kavai gerti, ir šeimos ar draugų pietums rengti. Jei gyvenama mažoje erdvėje arba itin vertinamas baldo funcionalumas, tai – nepamainomas daiktas. Šis stalas yra minimalistinio stiliaus, sukryžiuotomis kojomis, kurios gali būti fiksuojamos ištiesiant įvairiame aukštyje. Taip pat pakeliami šonai prailgina paviršiaus plotą prireikus. Itin praktiškas ir išskirtinės išvaizdos stalas, kurį galima pasirinkti įvairių spalvų ir pagamintų iš skirtingų medžiagų.

Ta pačia koncepsija – nuo kavos iki valgomojo stalo – vadovaujasi ir „TreeHugger“ įmonė, kurios tikslas sumažinti baldų užimamą vietą, sunaudojamas medžiagas jiems pagaminti, kainą ir tai pateikti stilingai. Kai kurie siūlomi stalai-transformatoriai tokio paprasto principo, kad keista, jog iki šiol nėra pritaikyti kiekvienuose namuose, kuriuose siekiama ergonomiškumo. Vienas iš tokių pavyzdžių – stalas su kampą sudarančiomis kojomis, kurias pasukus į šoną, gali būti atverčiamas viršutinis stalo paviršius ir padvigubinamas plotas. Lygiai taip pat paprastai stalas gali būti „sumažinamas“ iki ankstesnio dydžio. Tai bene paprasčiausias ir funcionaliausias naujasis stalo-knygos variantas.

Dar vienas „TreeHugger“ gaminys – stalas užimantis tiek, kiek plona plokštė. Jis gali būti sulankstomas ir užimti tik tiek, kiek paviršiaus plotas, o kojos visiškai susilanksto beveik neužimdamos vietos, nes jos plačios, tačiau plokščios. Tokį stalą patogu kilnoti ir gabenti, be to, jam atsiras vietos kiekvienuose namuose. Dar viena puiki savybė – dviejų padėčių aukštis, reguliuojamas kojomis ir, negana to – puikus dizainas, lengvas ir nemasyvus. Taigi nereikėtų nusiminti maža gyvenamąja erdve – tokiomis sąlygomis gyvena daug žmonių, todėl jau yra daugybė puikių sprendimų, kaip stalas transformatorius, kurie pavers kasdienybę ne tokia nuobodžia.

Share this Post