Kaip išsirinkti tinkamiausią mikrofoną kompiuteriui?

Administratorius/ April 23, 2016/ Garso technika

Mikrofonas pirmiausia turbūt siejasi su scena ir dainininkais. Vis dėl to, galbūt namuose mėgstate patys būti žvaigždėmis ir įrašyti savo balsą – tokiu atveju reikėtų turėti tinkamą mikrofoną. Šis įrenginys ne tik leis Jums demonstruoti savo vokalinius sugebėjimus, bet ir užtikrins galimybę patogiam bendravimui su žmonėmis, kad ir kuriame pasaulio krašte jie bebūtų. Mikrofonai, pritaikyti tiek stacionariems, tiek nešiojamiems kompiuteriams gali būti naudojami įvairiems tikslams, todėl jų charakteristikos ir taip dažnai taip pat skiriasi.

Tik bendravimui skirti mikrofonai dažniausiai būna pastatomi ant stalo ar kito paviršiaus. Toks pasirinkimas dažniausiai vilioja savo nedidele kaina, tačiau tuomet nereikėtų tikėtis ir itin aukštos kokybės – papildomo triukšmo išvengti tikriausiai nepavyks, tačiau jeigu norite tiesiog pasikalbėti su toli gyvenančiais artimaisiais, tokio mikrofono teikiamų galimybių tikrai užteks pakankamai kokybiškam pokalbiui. Tuo tarpu tiems, kurie mikrofonus naudoja garso įrašymui, prireiks šiek tiek geresnių parametrų – pasirinkimas išties gausus, todėl tikrai lengvai surasite optimaliausią kainos ir kokybės santykį.

Žaidimų mėgėjai dažniausiai renkasi mikrofonus, kurie yra sujungti kartu su ausinėmis. Toks variantas netrukdo žaidimui ir garantuoja maksimalų įsitraukimą – per ausines girdimas garsas sumažins aplinkos triukšmo riziką, o tuo pačiu nereikės rūpintis, kad asmuo, su kuriuo kalbatės, Jūsų negirdės. Tokie mikrofonai dažniausiai taip pat pasižymi nedidelėmis kainomis, tačiau dažniausiai viskas priklauso nuo ausinių kokybės – kuo jos geresnės, tuo, žinoma, bendra kaina bus aukštesnė.

Vis dėl to, mikrofonas kompiuteriui tikrai nėra tas įrenginys, kuris reikalautų itin didelių investicijų – nebent įrašinėdamas savo balsą pamatysite didelį potencialą ir nutarsite tapti garsiu dainininku. Tuomet reikės paieškoti profesionalios įrangos, o kol dainuojate tik kitoje šalyje įsikūrusiai draugei – užteks ir paprastesnių variantų.

Share this Post