Kokias kolonėles pirkti kompiuteriui?

Administratorius/ April 23, 2016/ Garso technika

Kolonėlės kompiuteriui nėra ta prekė, be kurios negalėtume išsiversti – kiekvienas kompiuteris turi įmontuotas kolonėles, kuriomis naudojantis garsą tikrai galima girdėti. Vis dėl to, kai norisi kokybiškesnio ar didesnio garso, pradedama galvoti, kaip pasiekti geresnių rezultatų. Pats paprasčiausias būdas tai padaryti – įsigyti atskiras kompiuterio kolonėles, kurias tiesiog reikės prijungti prie savo kompiuterio ir garsas pastebimai taps geresnis. Vis dėl to, yra keletas dalykų, į kuriuos dėmesį reikėtų atkreipti iš anksto.

Patikrinkite kolonėlių jungtis – kuo jų daugiau, tuo daugiau papildomų garso šaltinių galėsite prijungti. Dabar rinkoje galima rasti funkcionalias kolonėles, kurias galima prijungti ne tik prie kompiuterio, bet ir prie telefono ar kito įrenginio, todėl muzikos klausymasis tampa dar patogesnis.

Norint dar daugiau patogumo, vertėtų atkreipti dėmesį ir į kompiuterio kolonėlių valdymą – jos gali turėti atskirus įtaisus, kurių dėka bus galima nustatyti norimą garsą arba būti valdomos tik kompiuterio pagalba. Kuris variantas patogesnis, priklauso nuo Jūsų poreikių, todėl vieno teisingo atsakymo šiuo klausimu negali būti.

Manoma, jog net mėgstamos muzikos stilius turi įtakos kolonėlių pasirinkimui. Mėgstantiems šiuolaikinę ar elektroninę muziką, vertėtų paieškoti kolonėlių su kokybiškais žemais garso dažniausiai, tuo tarpu roko ar metalo gerbėjai turėti pasirūpinti tinkamais priešbosiais. Mėgstate klasiką? Tuomet rinkitės kolonėles, kurios išsiskiria vidutinių aukštų dažnių stiprumu. Jeigu visi šie pavadinimai skamba neaiškiai, kreipkitės į specialistus – jie Jums plačiau papasakos apie esminius skirtumus.

Nepamirškite ir kompiuterio kolonėlių išvaizdos – kaskart naudojantis kompiuteriu, matysite šį įrenginį, todėl svarbu, jog jis ne tik tiktų, bet ir patiktų. Dabar galima atrasti įvairiausių dizaino sprendimų, todėl tikrai reikės pasukti galvą, kol išsirinksite geriausią variantą, derantį prie kambario interjero.

Share this Post