Kokią garso aparatūrą pirkti namams?

Administratorius/ April 23, 2016/ Garso technika

Kokybiškas garsas tiek klausantis muzikos, tiek žiūrint filmus ar žaidžiant įvairius žaidimus suteikia papildomą komforto jausmą, tačiau Jūsų poilsio akimirkas greitai gali sutrukdyti skambutis į duris. Tam, kad už jų nestovėtų nepatenkinta kaimynė ar uniformuotas pareigūnas, reikėtų iš anksto apsvarstyti, kokią garso aparatūrą geriausia įsigyti.

Pirmiausia vertėtų atkreipti dėmesį į savo gyvenamąją vietą – jeigu turite nuosavą namą, galimybių kokybiškai aparatūrai įsigyti turėsite kur kas daugiau, tuo tarpu gyvenant daugiaaukštyje su plonomis sienomis, reikėtų nepamiršti ir kaimynų gerovės.

Konstrukcijomis labiausiai linkę sklisti žemo dažnio garsai, tačiau be jų efektas ne toks didelis – tokiu atveju rekomenduojama pasirūpinti garsą izoliuojančiomis medžiagomis, sunkesnėmis užuolaidomis ar minkštais baldais, kurie taip pat šiek tiek padeda sugerti garsą.

Kitas svarbus klausimas – kokio dydžio garso sistemos Jums reikia. Ar įsigysite kelias papildomas garso kolonėles, ar namuose įrengsite namų kino sistemą priklausys nuo to, kokiems tikslams dažniausiai bus naudojama garso aparatūra ir kiek vietos jai galite skirti. Įsigijus itin galingą garso sistemą, gali taip ir nepasitaikyti proga ja pasinaudoti – tokiu atveju geriau rinktis mažesnę, tačiau ne mažiau kokybišką garso aparatūrą.

Namų kino sistemą dažniausiai sudaro penkios garso kolonėlės, mažiausiai jų gali būti dvi, todėl priklausomai nuo kambario dydžio ir pageidaujamo efekto, reikėtų surasti optimaliausią variantą. Tuomet reikės pasirūpinti ir teisingu jų išdėstymu – jeigu nenorite turėti problemų su kaimynais, geriausia koncentruoti visą garsą į tą vietą, kurioje bus sėdima. Tokiu būdu sukursite stipresnį poveikį ir sumažinsite būtinų kolonėlių skaičių.

Galiausiai reikėtų pasirūpinti tinkamu garso stiprintuvu, kuris padės šiek tiek sumažinti elektros sąnaudas ir AV imtuvu, kuris būtinas tuomet, jeigu namuose nutarėte įrengti namų kino sistemą. Tuomet beliks įsijungti mėgstamą muziką ar atpalaiduojantį filmą ir mėgautis nepriekaištinga garso sistema.

Share this Post