Kokias kolonėles pirkti automobiliui?

Administratorius/ April 23, 2016/ Garso technika

Galinga garso aparatūra ir kokybiška muzika – daugelio vairuotojų svajonė, kuriai išsipildyti dažniausiai prireikia nemažai lėšų. Tam, kad įsigytos kolonėlės sėkmingai dirbtų savo darbą, reikės pasirūpinti ir kitais aspektais, tačiau nuo pačių kolonėlių tipo priklausys ir tolimesni Jūsų veiksmai.

Garsiakalbiai, montuojami į automobilį, stipriai skiriasi savo parametrais, todėl svarbu įverti tiek savo sugebėjimus patiems įmontuoti šią įrangą, tiek ir finansines galimybes. Turintiems ribotą biudžetą tikriausiai pavyks įsigyti kolonėles, kurių dažnis siekia iki dešimties kilohercų, tačiau toks variantas yra lengvai įmontuojamas ir dažniausiai jau būna įkomplektuotas į naujus automobilius. Galintiems sau leisti daugiau, pasirinkimas išties gausus – galimybė atkurti daugiau dažnių, patobulinta akustika ir žinoma, geresnė garso kokybė.

Renkantis kolonėles, reikėtų atkreipti dėmesį į galią – čia ne tik matysite, kokį garso lygį gali pasiekti įrenginys, bet ir surasite informaciją, kokia yra maksimali kolonėlių galia, kitaip tariant, iš anksto žinoti, kokiu aukščiausiu lygiu galima klausytis muzikos nepažeidžiant pačio įrenginio ir išvengiant papildomų trikdžių. Automobiliuose labai mėgstamos ir žemų dažnių kolonėlės, todėl kainos gali svyruoti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių – tereikia surasti geriausią kainos ir kokybės santykį.

Atsižvelgiant į pasirinktų kolonėlių parametrus, reikės išsirinkti ir atitinkamą garso stiprintuvą – be šio įrenginio veltui naudosite akumuliatoriaus energiją, todėl pasirūpinkite, kad garso stiprintuvas veiktų sklandžiai ir derėtų prie pasirinktos garso technikos.

Tuomet beliks pasirūpinti laidais, garso aparatūros sujungimu ir triukšmo izoliacija – jeigu visus žingsnius atliksite teisingai, pasirinksite tinkamą įrangą ir sėkmingai ją įmontuosite, automobilyje galėsite mėgautis nepriekaištingu garsu. Svarbiausia rinktis kokybiškus ir laiko patikrintus įrenginius – tikėtina, jog didesnės investicijos atsipirks ir papildomai investuoti reikės tik tuomet, kai norėsite dar daugiau garso ar papildomos kokybės.

Share this Post