Stacionaraus kompiuterio pasirinkimas: 10 esminių aspektų, kuriuos reikia įvertinti

Administratorius/ July 1, 2020/ Kompiuterinė technika

Nešiojami kompiuteriai atgyvena? Kiekvienas supranta vis kitaip, tačiau tiesa tokia, kad geras kompiuteris labai palengvina gyvenimą ir jokio skirtumo, ar jis yra stacionarus ar nešiojamas. Tačiau šįkart mes apie tuos, kurie visada bus Jūsų namuose, darbo  vietoje ir lauks, kol galės Jums pasitarnauti.

Jeigu reikalingi stacionarūs kompiuteriai – top 10 aspektų, kurie padės rasti tinkamiausią, lauks Jūsų žemiau.

1.      Pirmiausia vertinama pagrindinė plokštė. Būtent jis lemia kompiuterio našumą, tad verta sumokėti daugiau, kad tik jis veiktų sklandžiau. Kuo didesnis RAM atminties skaičius – tuo kompiuteris veiks našiau.
2.      RAM atmintis yra labai įvairi. Kai reikia galingesnio – siūlome rinktis apie 10 GB talpą. Tai – optimalus pasirinkimas net ir žaidimams.
3.      Daugiau dėmesio reikia skirti ir vaizdo plokštės pasirinkimui. Labiausiai aktualu tiems, kurie žaidžia kompiuterinius žaidimus arba dirba su kompiuterinėmis programomis. Rinkitės – didesnės talpos. Tai lemia aukštesnę raišką.
4.      Vertinamas ir kietais diskas, žiūrima, kad jis būtų kuo talpesnis. Labiau giriamas HDD, tačiau SSD taip pat puikus pasirinkimas: puikiai talpina didelius kiekius, yra lengvas.
5.      Stacionarūs kompiuteriai vertinami ir pagal procesoriaus pasirinkimą. Kuo daugiau branduolių – tuo kompiuteris galingesnis. Siūlome rinktis optimalų branduolių procesoriaus pasirinkimą.
6.       Korpusas turi būti pasirenkamas ne tik pagal estetinius rodiklius, tačiau taip pat ir darbo našumo poreikius. Žiūrėkite, kad pagaminimo kokybė būtų gera, vertinkite – gamintoją, taip pat – kokia aušinimo sistema yra įdiegta.
7.      Daugiau dėmesio reikia skirti ir maitinimo bloko pasirinkimui. Šiuo atveju turi būti vertinamas galingumas. Efektyvumo rodiklis, kuris leis nesukti galvos dėl veikimo yra apie 90 %.
8.      Operacinė sistema yra vienas svarbiausių aspektų, kuris turi būti vertinamas ieškant kompiuterio. Dažniausiai pasirenkama Windows, tačiau tai nėra vienintelė galimybė. Visgi, nusprendus, kad Windows Jums puikiai tiks – siūlome rinktis 10-tą versiją.
9.      Jungčių vertinimas aktualus tiems, kurie papildomai nori jungti priedus. Dažniausiai reikalingos yra VGA, DVI, HDMI ir kitos.
10.  Galiausiai, vertinkite įstrižainės plotį, kad rastumėte įrangą, kuri leistų nevarginti akių, puikiai matyti net ir mažiausius grafikos elementus.
Geras kompiuteris tarnaus Jums ne vienerius metus, tad investuoti į gerą įrangą – verta.

Share this Post