Fekalinis siurblys ir jo paskirtis

Administratorius/ March 28, 2017/ Sodo technika

Fekalinio siurblio pavadinimas gali kelti ne pačias geriausias sąsajas. Esame nusistatę, kad tai siurbliai, skirti pumpuoti nuotekų rezervuarus ir filtruoti žmonių atliekas bei kanalizaciją. Tačiau tai klaidingas ir senas įsitikinimas. Šiandien gaminami itin pažangūs fekaliniai siurbliai, kurie tik iš tradicijos vadinami fekaliniais. Iš tiesų jų funkcijos tokios plačios, kad apima net geriamojo vandens filtravimą ir valymą.

Tarkime, planuojate įsikurti užmiestyje, planuojate statyti privatų namą. Žinoma, kad vandentiekis retai kur pasiekia tolimiausius naujakurių rajonus. Todėl tenka kasti gręžinį, nustatyti vandens tinkamumą vartojimui. Ir dažnu atvejų šių gręžinių vanduo būna ne iki galo tinkamas maistui. Tuomet į pagalbą ateina pažangūs siurbliai, padedantys perfiltruoti vandenį, atskiriantys nuo vandens visas kietąsias detales, plaušines priemaišas ir t.t.

Tačiau bet kokio siurblio vandens valymui neišsirinksite, kiekvienas fekalinis siurblys turi savitą charakteristiką ir parametrus. Norėdami išsirinkti tinkamiausią siurblį savo namams, turite kruopščiai išsiaiškinti, kokia jūsų vandens sudėtis, kokių dalelių jame yra daugiausiai. Pagal tai ekspertai jums gali padėti atsirinkt patį tinkamiausią fekalinį siurblį.

Jeigu turite sodybą arba nedidelį žemės ūkį, čia taip pat pasitarnaus fekalinis siurblys. Fekaliniai siurbliai turi įmontuotus galingus smulkintuvus, kurie iki mažų dalelių gali susmulkinti nuotekų telkiniuose, tvenkiniuose ar kituose rezervuaruose esančias nuotekas su plaušinėmis ar kitokiomis liekanomis.

Grįžtant prie privačių namų temos, reikia užsiminti, kad įsikūrus naujoje vietovėje teks rengtis ne tik savo šulinį, bet ir kanalizaciją. Tai reiškia – kad įrengtoje po žeme talpoje ar šulinyje bus kaupiamos jūsų namų nuotekos. O tokiu atveju visuomet būtinas atsarginis rezervuaras, į kurį būtų perpumpuojamas nuotekų perteklius. Čia taip pat reikalingi nuotekų siurbliai ar dar kitaip, nuotekų siurblinės.

Share this Post