Fekalinių siurblių tipai

Administratorius/ March 28, 2017/ Žemės ūkio technika

Žmonės, niekad nesusidūrę su žemės ūkiu, dirbantys visai kitokiuose sektoriuose, ko gero nežino, kad siurbliai yra gaminami ne tik siurbti geriamajam vandeniui, bet ir nuotekoms, kanalizacijai ir t.t. Tokio tipo siurbliai yra vadinami fekaliniais siurbliais. Šie siurbliai ypatingi, nes turi sumontuotus papildomus vidinius mechanizmus, kaip smulkintuvai ar įvairūs filtrai. Tai leidžia ūkio šakose įvairias nuotekas efektyviai apdoroti ar paruošti jų saugiam ir ekologiškam pašalinimui.

Čia pristatysime pagrindinius fekalinių siurblių tipus ir išskirsime jų pranašumus, skirtumus bei funkcijas.

Paviršiniai siurbliai – tai sauso montavimo siurbliai, įrengiami nuotekų kaupimo talpų viršuje arba šalia jų. Iš šio siurblio į nuotekų rezervuarą nuleidžiama įsiurbimo žarna. Šie siurbliai gali traukti skysčius net ir iš 7 metų gylio, tačiau jų minusas – kad nuotekų siurbimui įsiurbimo vamzdis privalo būti nuorintas, ir tuo reikia kaskart pasirūpinti prieš įjungiant siurblį.

Panardinami siurbliai- šio tipo fekaliniai siurbliai yra visiškai panardinami į nuotekų rezervuarą. Jie veikia panardinti į talpos dugną lyno pagalba. Šie siurbliai turi primontuotas kojeles, kuriomis įrenginys nuleidžiamas talpoje ant paties dugno. Panardinami siurbliai veikia labai tyliai todėl tinka gyvenamuosiuose namuose.

Pusiau panardinami siurbliai – šie siurbliai turi specialų plūdurą arba plūdūriuojančią aikštelę, ant kurios jie įtaisomi nuotekų paviršiuje. Tai vertikalūs siurbliai, kurių darbinė dalis, pumpuojanti skystį visados būna panirusi, o viršutinė variklio dalis visada lieka sausa ir paviršiuje.

Fekaliniai siurbliai yra naudingi ir paplitę nepaisant jų tipo. Kiekvienoje žemės ūkio šakoje ar kitokiuose sektoriuose kiekvienas čia aprašytas siurblių tipas padeda filtruoti nuotekas, atskirti priemaišas, smulkinti pluoštines priemaišas nuotekose. Siurblio kokybė ir ilgaamžiškumas nemaža dalimi priklauso nuo gamintojo ir šalies, kur siurblys pagamintas.Tačiau taip pat, kaip fekaliniai siurbliai, drenažiniai siurbliai yra itin reikalingi ūkio darbuose.

Share this Post