Kokį sodo purkštuvą pirkti?

Administratorius/ December 2, 2021/ Sodo technika

Kas turi sodą, puikiai žino, kad juo reikia rūpintis ir jį puoselėti, palaikyti tinkamą atmosferą. Sodo purkštuvai gali gelbėti dirbant su sode auginamais augalais. Skirtingi rinkoje esantys sodo purkštuvai pasižymi skirtingomis savybėmis, todėl susiraskite geriausiai jūsų individualius poreikius atitinkantį purkštuvą. Pirmiausia reikia pagalvoti, kokio tipo sodo purkštuvas yra efektyviausias: ši informacija padės lengviau priimti tam tikrus sprendimus. Sodo purkštuvų įsigijimą šiandien gali pasiūlyti ne taip ir mažai skirtingų gamintojų, todėl naudinga pasidomėti, kokių gamintojų produkcija yra sulaukusi pačių palankiausių įvertinimų. Naudingos informacijos galite rasti tiesiog naršydami internetinėje erdvėje: čia tikrai netrūksta vartotojų atsiliepimų bei rekomendacijų. Taip pat gali būti naudinga atsižvelgti ir į tai, kokiam laikotarpiui įvairūs gamintojai teikia garantiją.

Rankinis purkštuvas ir kodėl jį reikėtų pasirinkti. O gal geriau akumuliatoriniai purkštuvai?

Tai kompaktiški prietaisai, kurie palengvina sode įveistų nedidelių darželių ar daržų priežiūrą. Paprastai tokio tipo įranga turi mažą plastikinį indelį ir įmontuotą siurblį, kurį galima pakeisti rankiniu būdu. Rankiniai sodo purkštuvai yra lengvai laikomi, o jų talpa paprastai neviršija dviejų litrų (tačiau prekyboje galime rasti ir didesnės talpos sodo purkštuvų). Daugumoje rankinių purkštuvų yra specialūs filtrai, apsaugantys nuo purkštukų užsikimšimo. Akumuliatoriniai sodo purkštuvai džiugina tyliu veikimu ir spartesniu darbų atlikimu. Šio tipo sodo purkštuvai skiriasi ne vien tik talpa, bet taip pat ir darbo trukme (pavyzdžiui, kai kurių modelių akumuliatoriniai purkštuvai nepertraukiamai gali veikti net aštuonias valandas). Akumuliatorius purkštuvus rekomenduojama rinktis tuomet, kada sodo ar daržo plotas yra ganėtinai didelis (naudojant rankinius purkštuvus gali tekti sugaišti pernelyg daug laiko). Jei sodo purkštuvą norite įsigyti pačia palankiausia kaina, naudinga pasidomėti, ką gali pasiūlyti įvairios internetinės parduotuvės, kuriose siūlomos produkcijos pasirinkimas yra tikrai labai platus. Naudinga palyginti skirtingų pardavėjų nustatytus įkainius: identiškos prekės įvairiose pardavimo vietose gali būti parduodamos labai skirtingomis kainomis, taigi, tai tikrai padės atrasti patį palankiausią pasirinkimą. Įsigyti sodo purkštuvą internetu galėsite nė neišeidami iš namų, taigi, toks sprendimas tikrai padės sutaupyti laiko.

Žemės ūkio purkštuvai

Tai galingi sodo purkštuvai su siurbliais, specialiai sukurti žemės ūkiui. Tokie sodo purkštuvai turi ilgus ir galingus purkštukus, todėl jais galima purkšti net labai aukštus medžius. Renkantis šią technologiją, pravartu atsižvelgti į purkštuvo galią ir talpą. Kai kurie senamadiški purškimo būdai naudojami šepečiai, tačiau šis metodas yra neveiksmingas ir nepatogu: per daug išleidžiamas darbo sprendimas, jis skrenda visomis kryptimis, o iki pat darbo pabaigos jūs tiesiog pažadėjote nuo galvos iki kojų. Ir tai nėra vanduo, bet pesticidai, kenksmingi sveikatai! Tam tikram asmeniui tinka šiukšlių purškimo pistoletai. Tačiau čia yra mažai malonus: visoje teritorijoje būtina atlikti sunkų siurblį, o sukurtas purkštukas ne visuomet užtikrina būtiną purškimo vienodumą. Pastaruoju metu parduodamos nedidelės rankų darbo pompomos, kurios įdedamos į įprastą plastikinį butelį. Daugelis naudojasi tokiais mini pompais, naudodami pesticidų tirpalus augalams. Vienintelis šio įrenginio pranašumas yra jo pigumas.

Sodo purkštuvo naudojimas ir priežiūra

Naudojant šią sodo įrangą labai svarbu laikytis tam tikrų saugos taisyklių:

  • Purškiant chemikalus, visada mūvėkite apsaugines pirštines ir naudokite akinius;
  • Jei dieną pučia vėjas, purškimo darbus rekomenduojama atidėti. Jei vėjas silpnas, purškite vėją;
  • Jei naudojate chemines medžiagas, prieš purkšdami atidžiai perskaitykite gamintojo rekomendacijas;
  • Po naudojimo kruopščiai išskalaukite purkštuvą;
  • Sezono pabaigoje purkštuvą kruopščiai išvalykite ir išdžiovinkite. Laikyti sausoje vietoje;
Share this Post