Kokį sodo traktoriuką rinktis?

Administratorius/ December 2, 2021/ Sodo technika

Sodybas turėti nori kiekvienas, tačiau ne tuomet, kai jomis reikia rūpintis. Didelę sodybos dalį dažnai lydi nesibaigianti darbų virtinė. Vienas iš pagrindinių dalykų, į kurį turite nuolat atsižvelgti, yra šienavimas. Taupūs ir kompaktiški, dažniausiai renkatės elektrines arba benzinines vejapjoves ir žoliapjoves, tačiau kai jūsų pjovimo plotas yra gerokai didesnis nei 20 arų, pamažu pradedate suprasti, kad vejos pjovimas ir baigtumo skaičiavimas trunka beveik parą.

Jei jau seniai turite šią idėją, pats laikas pagalvoti apie vejos traktoriaus įsigijimą

Kadangi tokio tipo vejos priežiūros įrangos pasirinkimas yra labai platus, šiame straipsnyje bus pristatytas pagrindinis turinys, į kurį reikia atkreipti dėmesį ieškant geriausiai Jūsų poreikius ir lūkesčius atitinkančio vejos traktoriaus. Renkantis vejos traktorių, pirmiausia turite atsižvelgti į plotą ir reljefą. Taip pat svarbi žolės būklė, nes žinant, ar ji žema, aukšta ar drėgna, taip pat lengviau apsispręsti, kada rasti tinkamą vejos technologiją.

Dažniausia priežastis, kodėl verta rinktis vejos traktorių, yra ta, kad sklypo plotas viršija 20 arų. Norėdami greitai nupjauti plotą, galite naudoti paprastesnį traktorių su žolės rinkimo funkcija. Pagal skirtingų modelių technines charakteristikas, funkcijas ir papildomus priedus galite ne tik pasirinkti reikiamą žolės surinkimo kiekį, bet ir kitas technines charakteristikas, padėsiančias atlikti numatytus darbus per trumpesnį laiką. Sklypams su aukšta žole geriausia rinktis vejos traktoriuką su šoniniu išmetimu arba galinio išmetimo deflektoriumi. Tačiau jei dar jame įmontuotas ir mulčiavimo peilis – padarysite du gerus darbus vienu metu – veją ir nupjausite, ir patręšite, tik svarbu stebėti, kad mulčiavimas būtų atliktas pagal visus reikalavimus, kitaip gražia veja galėsite džiaugtis dar negreit.

Jei sodo veja šiek tiek aukštesnė, drėgna ir ne pati minkščiausia, teks ją šiek tiek apkarpyti

Viena didžiausių vejos traktorių su šoniniais purkštukais problemų – dažnai užsikimšęs išvadas ir šoninis žolės padavimo kanalas, kuriame papildomai įrengta surinkimo sistema be žolės padavimo turbinų. Todėl jei sodo veja šiek tiek aukštesnė, drėgna ir ne pati minkščiausia, teks ją šiek tiek apkarpyti. Tačiau pasirinkus traktorių, kuris stumia tik iš šono ir jo nereikia rinkti, galėsite nesunkiai pjauti visokią žolę, nes tokia technika labai tinka ne tik nuosaviems sklypams aplink namą ar sodą genėti. , bet ir labai tinka genėti neprižiūrimas Pievas ir laukus. Kai žolės išleidimo anga yra vejapjovės gale (tradicinė žolės surinkimo sistema), o žolė tiekiama tiesiai į surinkimo bunkerį, nebent pjaunama žolė yra labai šlapia, užsikimšimo problemos beveik nekils. Jeigu jūsų sklypas apytuštis, tuomet nėra labai didelio skirtumo kur sumontuoti pjovimo peiliai ar kokio tipo traktoriukas, tačiau apstatytame ir apsodintame sklype geriausiai pasitarnautų nulinio apsisukimo traktoriukai su priekyje įtaisytomis pjaunamosiomis, arba traktoriukai su 4 vairuojamais ratais didesniam manevringumui pasiekti. Tai leis ne tik patogiau apeiti kliūtis, bet ir privažiuoti kiek galima arčiau. Ieškodami sau tinkamiausio vejos traktoriuko, be abejonės, susidursite su daugybe klausimų. Tačiau tikimės, kad šis straipsnis padės bent šiek tiek suprasti, kokias galimybes turi tokia vejos technika ir į ką derėtų atkreipti dėmesį renkantis sau tinkamiausią. Jei labai sunku apsispręsti – rekomenduojame pasikonsultuoti su specialistu, kuris padės kiekvienam individualiai priimti sprendimą, atitinkantį geriausią kainos ir kokybės santykį. Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus.

Share this Post