Kaip išsirinkti žoliapjovę

Administratorius/ March 10, 2022/ Sodo technika

Be žoliapjovės visi tie, kas turi nuosavas sodybas arba sklypus sodo bendrijose, neįsivaizduoja normalios savo valdų priežiūros. Tik šios sodo technikos dėka veja prie namų atrodys dailiai ir nepriekaištingai. O jeigu mes tik dabar rengiamės įsigyti žoliapjovę, kaip išsirinkti pačią tinkamiausią. Pasvarstykime kartu…

Į ką pirmiausiai atkreipti dėmesį?

Prieš rinkdamiesi žoliapjovę pirmiausiai pagalvokite apie tai, koks yra jūsų vejos prie namų plotas, koks jos reljefas, kiek dažnai ruošiatės pjauti veją. Kuo didesnis vejos plotas, tuo didesnis turėtų būti žoliapjovės plotis, kad greičiau galėtumėte atlikti darbą. Tačiau jei sodybiniame sklype yra įvairiausių kliūčių – vaismedžių, krūmų, gėlynų, tada verčiau pirkti nedidelio pločio žoliapjovę, nes su tokia lengviau manevruoti tarp sklype esančių kliūčių. Dar vienas aspektas – jei vejos plotas nedidelis, tada užtenka elektrinės žoliapjovės, bet jeigu didelis, tada verčiau rinktis benzininę.

Į ką dar vertėtų atsižvelgti prieš įsigyjant žoliapjovę?

Ieškant pačios tinkamiausios žoliapjovės, verta atsižvelgti į dar kai kuriuos dalykus, nuo kurių priklauso jūsų darbo patogumas. Labai daug priklauso nuo žoliapjovės ratų. Jei jūsų vejos prie namų paviršius itin nelygus, banguotas, tada ieškokite žoliapjovės su didesniais galiniais ratais. O jeigu veja neišpasakytai nelygi, tad ieškokite žoliapjovės, kurios ratai būtų su guoliais, kurie leis laisvai judėti ir lengvai apvažiuoti kliūtis.

Jei žoliapjovės korpusas plastikinis, ji tinka mažesnės apimties darbams, be to, veikia tyliau. Kai kas priklauso ir nuo krepšio dydžio, kad jo talpa atitiktų žoliapjovės pajėgumus. Kombinuoti tekstiliniai krepšiai su pilno maišo indikatoriumi yra geri tuo, kad yra garantuotas savalaikis maišo ištuštinimas. Be to, krepšio dėka, po žolės pjovimo jos nebereikia surinkti. Labai patogu, jei žoliapjovė turi mulčiavimo funkciją, nes tada žolė iš karto būna susmulkinama ir paskleidžiama ant nupjautos vejos, tada ji greitai suyra ir virsta natūralia trąša. Tai palengvina jūsų darbą, nes nebereikės sugrėbti ir išnešti iš sklypo nupjautą žolę. Tačiau reikia nepamiršti, jog tokio tipo žoliapjovė tinka tada, jei jūs rečiau šienausite veją. Nes pjaunant žolę per dažnai, ji nespės suirti. Jei norite daugiau sužinoti apie žoliapjoves, susiraskite internete svetainę: https://www.aleina.lt/1198-vejapjoves , kurioje rasite daugiau informacijos bei galėsite internetu įsigyti jums tinkamiausią žoliapjovės variantą.

Share this Post