Suvirinimo aparatai: kokį pasirinkti ir koks labiausiai tinka Jums?

Administratorius/ September 6, 2018/ Statybų technika

Suvirinimo aparatai reikalingi ne tik profesionalams, tačiau ir mėgėjams, kurie nori namuose atlikti sudėtingiausius darbus ir išvengti investicijų į specialistų paslaugos. Šiuolaikiniai suvirinimo aparatai ypač lengvai valomi, labai kokybiški ir nėra brangūs, tad kiekvienas gali savo namuose tokius turėti. Pirkdami internetu greitai rasite tokį, koks Jums labiausiai tinka, o virtualūs konsultantai atsakys į iškilusius klausimus ir tai dar labiau palengvins paieškas.

Tiesa, norėdami padėti dar labiau supaprastinti paieškas nurodysime kriterijus, kurie padės rasti tai, kas Jums tinka labiausiai. Jais sekdami rasite tokią įrangą, kuri nebūtinai bus brangi, tačiau kurios kokybė pranoks lūkesčius.

Suvirinimo aparatai su glaistytais elektrodais

Šio tipo suvirinimo aparatai liaudiškai labai dažnai pavadinami paprasčiausia „svarke“. Tai bene pats populiariausias variantas. Ypač mėgėjams, kurie aparatus naudoja namuose savoms reikmėms. Veikimo principas labai paprastas, tad ir naudojimas nereikalauja jokių specifinių žinių. Žinoma, teks įdėti šiek tiek pastangų, kol pavyks perprasti veikimą, tačiau galiausiai tapsite sėkmingu suvirintoje.

Aparatai su glaistytais elektroidais yra puikus pasirinkimas darbui lauke, kadangi net ir stiprus vėjas netrukdys tinkamai atlikti darbų. Naudojant šiuos aparatus virinamas beriboto storumo plienas, puikiai tinka bet kokio metalo dalių virinimui. Didelis privalumas ir kaina, kadangi šie aparatai – vieni pigiausių.

Suvirinimo aparatai su nelydžiu elektrodu apsauginėse dujose

Kiek įmantresnis pasirinkimas ieškantiems profesionalaus aparato. Šis virinimo būdas yra ekologiškesnis ir tuo pačiu švaresnis, tad žmogus ne taip susitepa darbų metu. Pati įranga reikalauja šiek tiek žinių. Nors viskas yra išmokstama, tačiau teks skirti daugiau laiko, kol sėkmingai perprasite mechanizmą. Taip pat ir kaina gali kiek atgrasyti, kadangi nėra maža. Visgi, jeigu iškart norite investuoti į kokybę – tai puikus pasirinkimas. Juolab, ir ilgaamžis.

Suvirinimo aparatai su lydžiu elektrodu apsauginėse dujose

Dar vienas virinimo aparatas, kuris nereikalauja kažkokių labai ypatingų gebėjimų, puikiai padeda atlikti net ir smulkius suvirinimo darbus. Rinkitės tokį, kuris turi automatinę valdymo funkciją ir darbus atlikti bus dar paprasčiau. Pati įranga taip pat yra gana lengva, tad nesunkiai transportuosite iš vienos vietos į kitą. Kainos prasme tai irgi geras pasirinkimas mėgėjams.

Kiti svarbūs kriterijai

Suvirinimo aparatais kuriais ne tik pačiu veikimo principu, tačiau ir smulkmenomis, kurios dažniausiai nulemia pasirinkimą. Ieškant tinkamiausio siūlome įvertinti šiuos kriterijus:

  1. Jeigu norite kuo greičiau rasti Jums priirtiną pasiūlymą – rekomenduojame apsibrėžti savo biudžeto galimybes. Tokiu atveju tikslingiau pavyks palyginti variantus ir rasti tai, kuris Jums labiausiai tinka. Ypač tokiu atveju, jeigu perkate internetu.

  2. Verta plačiau susipažinti ir su gamintojais apie kuriuos info galima rasti internete. Skaitykite kitų žmonių paliktus komentarus.

  3. Tai aktualu tokiu atveju, kai įranga turi būti transportuojama iš vienos vietos į kitą. Tam tikra prasme įvertinus savo poreikius greičiau rasite ir tinkamą variantą.

  4. Suvirinimo aparatai yra ilgalaikė investicija, tad visada verta plačiau pasidomėti ir pardavimo charakteristikomis. Pavyzdžiui, kiek laiko suteikiama garantija. Nors perkant kokybišką prekę iš kokybiškos prekybos vietos galite būti ramus dėl veikimo, visgi, papildoma apsauga reikalinga visiems.

Suvirinimo kaukės pasirinkimas

Kokybiškiems darbams ir saugumui būtina įsigyti ir profesionalią kaukę. Pirmiausia nuspręskite, ar Jums reikalingi tik akiniai, ar viskas skydelis. Pastarasis apsunkina darbą, tačiau labiau rekomenduojamas. Taip pat susipažinkite su apsaugos tamsumo indikatoriumi, kuris varijuoja priklausomai nuo to, kokio tipo suvirinimo darbai bus atliekami. Galiausiai – papildomos funkcijos, kaip kad jautrumo šviesai apsauga, tamsumo reguliacijos funkcija bei komforto lygis.

Share this Post