Į ką atkreipti dėmesį renkantis aprangą saugiam fiziniam darbui?

Administratorius/ May 26, 2021/ Statybų technika

Sunkus fizinis darbas gali būti įvairus. Vieni dirba statybose, kiti dirba su metalu, ugnimi, dėl to ir žmonių darbo rūbai skiriasi. Kiekvienas pagal savo darbo galimybes privalo pasirinkti tinkamiausią aprangą, su kuria jausis ne tik saugiai, bet ir patogiai, galės judėti ir atlikti kitas užduotis savo darbe. Saugaus darbo apranga suvokiama kaip patogūs, šaltį, karštį, orą, drėgmę reguliuojantys rūbai, taigi, į ką atkreipti dėmesį renkantis aprangą saugiam fiziniam darbui?

KAS SVARBU RENKANTIS APRANGĄ FIZINIAM DARBUI?

  • Kadangi dirbant tokį darbą yra nuolat stovima ir dirbama ant kojų, labai svarbu joms užtikrinti deramą avalynę. Dirbant sunkų fizinį darbą nepatariama dėvėti kedų ar kitos avalynės, nes nesėkmės metu jie kojos neapsaugos. Vietoj įprastos avalynės patariama rinktis darbo batus, kurie yra specialiai tam pritaikyti. Jie sulaiko karštį, šaltį, yra labai patogūs, prisitaiko prie kojos. Taip pat darbo batai yra labai kieti, jei nutinka nelaimė avint šiuos batus, tikrai pasekmės bus daug mažesnės.
  • Darbo rūbais taip pat reikia pasirūpinti, nes dažnai dirbant sunkų fizinį darbą gali ir lyti ant galvos, snigti, būti labai karšta. Dėl to ir reikalingos specialios aprangos. Su šiomis aprangomis ne tik mažiau prakaituosite, bet ir jausitės patogiai. Rūbai pagamint iš gerų medžiagų, nesukelia alergijų.
  • Svarbu išsirinkti ir tinkamas pirštines, nes jų yra daugybė rūšių. Renkantis pagal patogumą yra geriausios lateksinės pirštinės, tačiau jos dirbant sunkų fizinį darbą nepadės. Reikia rinktis tvirtas, patogias ir lanksčias pirštines. Taip pat svarbu išsirinkti pirštines, kurios puikiai priglunda prie rankų ir netrukdo dirbti.
  • Svarbu pasirūpinti darbo saugos priemonėmis, tokiomis kaip šalmas, kuris padės išvengti nelaimingų nutikimų, jei kažkas nukristų ant galvos. Taip pat vienos iš reikmenų yra ausinės, kurios padeda geriau susikaupti, nes sulaiko pašalinius garsus. Taip pat jos saugo ausis, dėl to yra būtinos. Taip pat yra antkeliai, kurie saugo mus netyčia nukritus, bei virvės, kurios reikalingos dirbant aukštai nuo žemės.

Kiekvienas turite išsirinkti prekes pagal darbo specifiką ir pobūdį, nes ne visiems reikia garsą sulaikančių ausinių, šalmų ar pirštinių. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į prekių kokybę. Prekės turi būti itin kokybiškos, jei turite alergijų atkreipkite dėmesį į prekių sudėtį. Jei norite įsigyti gerų ir kokybiškų saugaus darbo aprangos detalių užsukite į www.atvila.lt elektroninę parduotuvę. Ten Jūsų laukia aukščiausia kokybė ir nuolaidos.

Share this Post