Kodėl reikia vilkėti darbo rūbus ir jų priedus

Administratorius/ July 30, 2021/ Statybų technika

Šiuolaikinėje visuomenėje, greitai pritaikant ir tobulinant pažangiausias technologijas, darbo rūbų tobulinimas sulaukė daug dėmesio. Gamintojai atsižvelgia į konkrečių profesijų poreikius, todėl svarbu juos suprasti ir atitinkamai pasirinkti drabužius. Kiekvienas žmogus privalo pasirinkti būtent savo profesijai tinkamus darbo rūbus ir avalynę, kad būtų gaunamas visiškas apsisaugojimas nuo netikėtumų. Žmogui neabejotinai svarbiausia sveikata, todėl verta prisiminti, kad įvairūs pavojai gali laukti kiekviename kampe, net ir darbe.

Kai kurie užsiėmimai yra labai pavojingi arba tiesiog padidina traumų riziką, todėl kartais darbo drabužiai yra pritaikyti būtent šių profesijų žmonėms. Kai kuriais atvejais drabužiai gali padėti apsisaugoti nuo nemalonių įvykių. Darbo drabužiai, pagaminti iš patvarių medžiagų, gali padėti išvengti įbrėžimų, o tvirti batai nepakenks, kai ant kojų netyčia yra uždedami sunkesni daiktai – paprastos kelnės ar lengvi sportiniai bateliai niekada negali pasiekti tokio saugumo. Žinoma, yra įvairių darbo sąlygų, į kurias reikia atsižvelgti renkantis geriausią drabužį.Jei ieškote, kur galima įsigyti darbo rūbų, geriausi darbo rūbai Kaune iš www.atvila.lt

Kokius rūbus pasirinkti

Visuomet reikia nepamiršti, jog sveikata ir gera savijauta yra svarbiausia o kad tai būtų lengviau pasiekti, reikia pasirūpinti tinkama apranga ir jos priedais. Aprangą išsirinkti tikrai nėra sunku, nes visuomet yra aprašymai, kurie padės apsispręsti, kuri prekė tinkamiausia. Jei dirbama šaltoje aplinkoje, kurioje minusas yra didesnis nei -5 laipsniai, tuomet reikalinga šilta apranga. Kai kurios kūno vietos būna jautresnės šalčiui, todėl galima nuolat jausti diskomfortą jei nepasirenkami tinkami darbo drabužiai bei geros darbo pirštinės. Kad apsisaugoti nuo drėgmės ir šalčio tokioje darbo vietoje, reikia rinktis kaip įmanoma geriau kvėpuojančius drabužius, nes jie turės didesnę apsaugą. Dažnai perkant darbo drabužius reikia atsižvelgti į tai ką nurodo ir pats gamintojas. Su kai kuriais rūbais galima dirbti prie 2 laipsnių minuso neviršijant 8 darbo valandų, o su kai kuriais galima dirbti ir prie 20 laipsnių minuso. Tačiau atsižvelgti reikia ir į tai ar darbo metu daug judama, jei taip, tuomet galima pirkti drabužius, kurie pritaikyti mažesniam minusui. Svarbu nepamiršti, jog tokiame darbe darbo pirštinės labai svarbios.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis rūbus darbui

Žinoma, kiekvienas žmogus unikalus ir jam reikalingas skirtingas darbas, dėl to svarbu pasirinkti tokias darbo saugos priemones, kurios atitinka žmogaus darbo specifiką. Svarbu, jog rūbai būtų tinkamo dydžio, laisvesni ir patogūs, turėtų kišenius. Dirbant tokiomis sąlygomis, kai lyja ar yra stiprus vėjas, reikia rinktis darbo drabužius, kurie yra atsparūs drėgmei. Rekomenduojami rūbai su poliesteriu, nailonu ar pvc audinio. Žinoma, ne visos šios medžiagos leidžia odai kvėpuoti, tad verta tuo pasidomėti prieš įsigyjant rūbus. Viena prasčiausiai kvėpuojančių medžiagų yra būtent pvc. Verta apžiūrėti etiketes, kurios randamos drabužio viduje, taip tikrai žinosite ką perkate, nes ant jų būna nurodyta koks yra drabužio atsparumas drėgmei. Stiprus vėjas gali būti nemalonus ir rankoms, tad darbo pirštinės galėtų padėti išvengti nemalonumo.

Batai darbui taip pat yra reikalingi

Vairuotojai, sandėlio darbuotojai, pardavėjai, valytojai ir kiti dažniausiai uždarose patalpose dirbantys specialistai teigia, kad geriausias pasirinkimas jų kojoms – darbo pusbačiai. Išskirtinis darbo pusbačių požymis – lengvumas ir patogumas. Kai darbas reikalauja ilgas valandas stovėti ar daug vaikščioti, darbiniai pusbačiai suteikia stabilumo, lengvumo pojūtį. Kokybiškos medžiagos, dizainas ir naujos gamybos technologijos šio tipo darbo batus kaskart vis daro kokybiškesnius ir patrauklesnius vartotojams. Darbo pusbačiai gaminami iš įvairių medžiagų ir yra skirti avėti tiek esant vėsesniam, tiek šaltesniam orui. Jeigu darbui trukdo ilgi batų aulai, – rinkitės žemus ir patogius darbinius batus, vadinamus sandalais. Darbui batus galite rasti čia: https://www.atvila.lt/lt/produktai/darbo-batai/darbo-pusbaciai.

Share this Post