Suvirintojų darbas yra moderni kalvystė, kuri užtikrina geras pajamas

Administratorius/ August 26, 2021/ Statybų technika

Suvirintojas-metalo apdirbimo ekspertas. Jis puikiai išmano metalo apdirbimą aukštoje temperatūroje. Jis suvirina konstrukcijas ir dalis liejimo ir suvirinimo metodais, pašalina defektus ir sujungia dalis ir konstrukcijas visose suvirinimo vietose. Suvirintojai ruošia metalo detalių ruošinius suvirinimui, suvirina dalis ir gaminius dujų liepsna, lanku ar kitais būdais, virina ir suranda defektus. Suvirintojai naudoja dujinę ar elektrinę pjovimo įrangą, kad pjaustytų metalines dalis, suvirintų vamzdžius, metalines konstrukcijas, sujungtų metalo daleles su lituokliais ir patikrintų darbo kokybę.

  • Virinant metalo detalių kraštai suspaudžiami ir kaitinant aukšta temperatūra išlydomi. Taip metalo detalės tvirtai sujungiamos viena su kita. Atvėsus įkaitintam metalui matoma suvirinimo siūlė. Jei norite gero ir puikiai apmokamo darbo geriausias pasiūlymas – suvirintojo darbas Suomijoje.

Mokydamiesi pirmiausia turite būti susipažinę su metalais

Svarbu susipažinti su metalų  savybėmis, panaudojimu ir metalo suvirinimo, litavimo ir pjovimo metodais. Suvirintojas žino suvirinto gaminio kraštų paruošimo tvarką, elektrodo, dujų, suvirinimo metalo ir suvirinimui naudojamo lydinio charakteristikas, metalo jungties tipą ir suvirinimo tipą. Jis gali atsekti ir pažymėti suvirinimo siūles brėžiniuose. Suvirintojai žino, kaip tinkamai naudoti dujų generatorius, deguonies, propano, butano ir acetileno balionus, reduktorius ir įvairius degiklius.

Jei norite būti suvirintoju, verta žinoti:

Suvirintojo darbo vieta-dirbtuvės, techninės dirbtuvės. Darbo vieta taip pat gali būti statybos objektas. Suvirinimo darbai taip pat atliekami po vandeniu. Mokslininkai sėkmingai išbandė metalo suvirinimą erdvėje.

Suvirintojo darbas yra labai atsakingas. Bet koks suvirintojo darbo trūkumas gali sukelti labai skaudžių pasekmių. Kokybė ypač svarbi suvirintojų darbe. Todėl kiekvieną kartą, kai suvirintojas atlieka darbą, jis turi patikrinti suvirinimo kokybę, įtrūkimus ir šlako intarpus.

Suvirintojai darbui naudoja pusiau automatines arba automatines suvirinimo mašinas, kurioms nereikia daug fizinių jėgų, bet žinių. Kvalifikuoti suvirintojai taip pat naudoja elektrodus rankiniam suvirinimui lanku.

Share this Post