KAIP IŠSIRINKTI PATIKIMĄ AKUMULIATORIŲ?

Administratorius/ May 10, 2023/ Statybų technika

Akumuliatoriai pagal savo konstrukciją yra skirstomi į tuos, kuriems būtina priežiūra, kuriems nereikia priežiūros, ir tie, kurie įkraunami sausuoju būdu. Pirmuosius reikia kartas nuo karto papildyti šviežiu distiliuotu vandeniu ir patikrinti elektrolito būklę. Antrųjų nereikia prižiūrėti. O tretieji įkraunami prieš pat akumuliatoriaus naudojimo pradžią. Dar akumuliatoriai yra skirstomi į rūgštinius, gėlinius ir gilaus iškrovimo.

Kokiomis techninėmis savybėmis pasižymi rūgštiniai akumuliatoriai?

Šios rūšies akumuliatoriuose yra švininės plokštelės ir kaip elektrolitas naudojama sieros rūgštis. Rūgštiniai akumuliatoriai yra gana populiarūs mūsų šalyje. O jų patikimo galiojimo trukmė tiesiogiai priklauso nuo įkrovimo lygio. Jei mašinoje naudojate rūgštinį akumuliatorių, įsitikinkite, ar jis yra visiškai pakrautas. Jei švininį akumuliatorių paliksite iškrautą ilgam laikui, vėliau jo talpa gali sumažėti.

Kokie yra gelinio akumuliatoriaus privalumai?

Gelio akumuliatoriai yra pagaminti iš teigiamo ir neigiamo krūvio plokštelių. Jie yra labai hermetiški, nes juos sudaro gelinis elektrolitas, o jų kamščiai yra sandaresni nei rūgštinių akumuliatorių, todėl iš jų neišvarva skystis. Juos galima įkrauti net ir tada, jei jie ilgą laiką išbuvo neįkrauti, o jų talpa nesumažėja net esant labai žemai temperatūrai.

Kokie akumuliatoriai tarnauja ilgiau nei įprastiniai?

Ilgiau nei įprastiniai tarnauja gilaus iškrovimo akumuliatoriai. Jie būna arba užpildyti rūgštinio tipo skysčiu arba reguliuojami vožtuvais. Pastarieji yra labai sandarūs, nes viduje esančios medžiagas kontroliuoja vožtuvas, todėl jų nereikia tikrinti. Jie kaip ir gelio akumuliatoriai gali išbūti ilgą laiką nenaudojami, o jų talpa nė kiek nesumažėja.

Pagal kokius dar parametrus būna skirstomi akumuliatoriai?

Šios rūšies prekės yra skirstomos ir pagal elektros įtampos laipsnį – voltažą. Patys paklausiausieji yra 6, 9 ir 12 voltų akumuliatoriai. Mažiausio įtampos laipsnio 6 voltų akumuliatoriai įprastai naudojami tokiems mažesnės galios prietaisams, kaip nuotolinio valdymo pultai ir dūmų detektoriai. 9 voltų baterijos tinka nešiojamiems radijo imtuvams, o 12 voltų akumuliatoriai labai plačiai naudojami. Jie tinka įvairiems elektriniams įrankiams ir elektros varikliams? Juos galima naudoti oro pumpavimui į pripučiamus batutus, įdėti į vaikišką elektromobilį ir panašiai.

Share this Post