Mobilūs oro kondicionieriai

Administratorius/ December 17, 2013/ Mobilūs oro kondicionieriai

Nors laikai ir keičiasi, tačiau dauguma žmonių oro kondicionierių vis dar įsivaizduoja kaip brangų, nepatogų, sunkiai įmontuojamą „griozdą“, darantį gėdą namų aplinkai. Tačiau tam ir sukurti mobilūs oro kondicionieriai. Jie paprastai įmontuojami, juos lengva nešioti iš vieno kambario į kitą, taip pat galima naudoti mažame kambaryje, nes neužima daug vietos. Jie ypač patogūs, nes nereikia prie nieko pritvirtinti, o ir elektros energijos reikalauja minimaliai.

Mobilūs oro kondicionieriai kondensatą surenka į specialią talpą. Kai ji prisipildo- tereikia išpilti vandenį, o minėtą talpą įstatyti atgal į vietą. Yra net tokių kondicionierių, kurie turi specialius filtrus orui nuo sunkiųjų dalelių filtruoti. Mobilūs oro kondicionieriai gali būti pakaitalu brangioms vėdinimo ar oro valymo sistemoms. Jie daug pigesni ir už įmontuojamus kondicionierius. Šio tipo kondicionieriai veikia beveik tokiu pat principu kaip ir įprastieji, tačiau skiriasi tai, jog turi tik vieną bloką. Jų valdymas labai paprastas- nuotolinio valdymo pultu reikia nustatyti pageidaujamą patalpos temperatūrą. Kai kurie šios rūšies prietaisai, be šaldymo, turi ir kitų funkcijų: jie vėdina, džiovina, taupo energiją, yra kompaktiški ir netgi turi specialų laikmatį.

Tačiau be privalumų šio tipo prietaisai turi ir keletą trūkumų. Jie sukelia šiek tiek daugiau triukšmo nei stacionarūs kondicionieriai, taip pat reikėtų paminėti, jog jie yra mažiau galingi.

Share this Post